Dit is allerlaatste week dat je zelf wortels, fruit en bloemen kunt plukken

Door Rosanne Buitendijk 30 oktober 2018

Aan alles komt een eind: ook aan het plukseizoen. Deze week kun je voor het laatst zelf bloemen en fruit plukken bij de Plukhoek Mookhoek. Een stukje verderop is het komend weekend waarschijnlijk ook het laatste plukweekend bij Beleef het en Eet het. Het wordt te koud, te nat en te donker.

“We hebben een heel mooi seizoen gehad,” glundert Claudia van Plukhoek Mookhoek. “Er valt nu echt nog wel een mooi boeket te plukken van zinnia’s en cosmea’s, maar het loopt op zijn eind. Afgelopen weekend waaiden de peren uit de boomgaard. We gaan bijna de bollen voor volgend seizoen planten. Dan hebben we tulpen, gladiolen en alliums. En rozen! In de herfstvakantie zijn we naar Lottum, het rozendorp in Limburg geweest. Nu weten we ook alles over rozen af.”

Workshops tot kerst

Dit jaar was de pluktuin in Mookhoek voor het eerst up and running. “Ik wilde dit al zó lang doen. Ik heb nooit durven dromen dat het zo goed zou gaan, dat het zo leuk is.” Behalve bloemen en fruit, kun je bij Plukhoek Mookhoek ook terecht voor verschillende workshops. Dat gaat nog tot de kerstvakantie door.  “En dan wil ik ergens in april weer beginnen. De sfeer bij de workshops is zó leuk – er worden zelfs vriendschappen gesloten,” aldus Claudia, die in het dagelijks leven voor de klas staat.

Tienduizend bezoekers

Ze heeft goed contact met boer Martin van Beleef het en Eet het, waar je sinds een paar zomers zelf aardappels, wortels, uien, kroten enzovoorts kunt oogsten. Ook daar is het einde van het seizoen in zicht. “Ik kijk nog heel even de lange termijn weersvoorspelling aan, maar het zit er dik in dat dit weekend het laatste weekend is. De aardappels zijn op, de uien zo goed als. Er zitten nog wel genoeg wortels en kroten in de grond. Alles wat overblijft, gaat naar de Voedselbank. Anders moet ik het omploegen, ook zo zonde,” vertelt Martin. Hij had dit jaar meer bezoekers dan vorig jaar. “Véél meer. We zijn zeker over de tienduizend bezoekers heen.”

Wij zeggen: neem het er nog even van, af heb geduld tot volgend jaar!


Meer over Plukhoek Mookhoek ontdekken?

Plukhoek Mookhoek boerenbedrijven

Nu gesloten14:00 - 17:00

Strijensedijk 14, Mookhoek

Bekijk meer:boerenbedrijven

Meer over Beleef het en Eet het ontdekken?

Beleef het en Eet het boerenbedrijven

Groot Cromstrijensedijk 17a, Strijen

Bekijk meer:boerenbedrijven

adv.