Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 6 dingen zijn er dit weekend te doen in de Hoeksche Waard

Door Rosanne Buitendijk 23 augustus 2019

Het belooft een zonnig en warm weekend te worden en dan is er ook nog heel veel leuks te doen in de Hoeksche Waard! Wij zetten als vanouds de leukste en meest opvallende activiteiten voor je op een rij:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

NK Sprietlopen

Televisiester Daisuke Miyagawa waagde zich in 2017 aan het NK Sprietlopen in Puttershoek. Foto Qphoto

Het wereldberoemde NK sprietlopen in Puttershoek gaat dit weekend weer plaatsvinden. De spanning wordt vrijdagavond vanaf 19.30 uur al opgebouwd met een indrinkavond bij café ’t Veerhuys. DJ Danzz en coverband Tripple A gaan zeker weten voor een goed sfeertje zorgen.

Nat pak

Zaterdag om 14.00 uur is het zover: de eerste deelnemers gaan de boomstam over om de overkant van de haven te bereiken. De eerste ronde is de paal droog, de tweede ronde gaat er zeep op. En dan wordt het lastig: nog maar weinig mensen hebben droog de overkant gehaald. Zeker 99% van de deelnemers haalt een nat pak.

Inschrijven

Je mag deelnemen vanaf 6 jaar en ouder. Inschrijven kan nog op de dag zelf, vanaf 12.00 uur bij ’t Veerhuys.

Feestavond

Het festijn wordt natuurlijk knallend afgesloten met een oergezellige feestavond. Op het programma staan Angeline Vrijlandt, DJ Danzz en vanaf 21.00 uur draait FeestDJ René van Dalen.

Beleef het en Eet het

aardappels oogsten
Foto: Beleef het en Eet het

Vorige week spoelden we nog bijna van het eiland af en dus werd de opening van Beleef het en Eet het uitgesteld. Dit weekend kun je het land op zonder tot je knieën weg te zakken en dus gaat Beleef het en Eet het van start. Op een perceel land van Martin de Ruiter aan de rand van Strijen kun je zelf uien, prei, wortels, aardappels en rode bieten oogsten. Van oogsten krijg je honger, dus kun je je maag vullen met knapperige boerderijfriet.

Beleef het en Eet het is op zaterdag open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag kun je van 13.00 tot 17.00 uur terecht.


Meer over Beleef het en Eet het ontdekken?

Beleef het en Eet het boerenbedrijven

Groot Cromstrijensedijk 17a, Strijen

Bekijk meer:boerenbedrijven

Appels en peren plukken

Kinderfeestje Hoeksche Waard - Kikkershoek Mijnsheerenland

Het is alweer eind augustus en dat betekent dat de appels en peren langzaam rijp zijn. Bij Boederij de Kikkershoek in Mijnsheerenland starten daarom vanaf zaterdag 24 augustus de Appelplukdagen. Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur kun je in de boomgaard zelf een kistje appels plukken. Er wordt per kilo afgerekend. En omdat je ook van appels plukken trek krijgt, kun je in de koffiehoek terecht voor wat lekkers te eten en drinken.

Een stukje verderop in de Hoeksche Waard zijn de eerste peren in de boomgaard van Plukhoek Mookhoek rijp. Je kunt nu Triomphe handperen plukken. De Conference, Beurré Hardy en Doyenné du Comice hebben nog heel eventjes nodig. Bij Plukhoek Mookhoek pluk je nu trouwens ook heerlijke bramen! De Plukhoek is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open van 13.00 tot 17.00 uur.


Meer over Boerderijwinkel De Kikkershoek ontdekken?

Boerderijwinkel De Kikkershoek boerenbedrijven

Gesloten09:00 - 18:00

Maasweg 3, Mijnsheerenland

Bekijk meer:boerenbedrijven

Meer over Plukhoek Mookhoek ontdekken?

Plukhoek Mookhoek boerenbedrijven

Gesloten13:00 - 18:00

Strijensedijk 14, Mookhoek

Bekijk meer:boerenbedrijven

Terug naar Tiengemeten

Foto: Terug naar Tiengemeten

Het relaxte eilandfestival Terug naar Tiengemeten gaat zaterdag om 13.00 uur van start. Op het podium staan onder meer Merol, Jack and the Weatherman, Tim Knol en Rick de Leeuw.

Aftellen maar! Dit moet je weten over festival Terug naar Tiengemeten

Het podium werd vandaag overgevaren en daarmee kan de opbouw van het festivalterrein van Terug naar ...

We All Love the Weekend Outdoor

Foto: We All Love The Weekend Outdoor

In Oud-Beijerland is een festival in een heel ander genre. Tijdens We All Love the Weekend Outdoor op het Vierwiekenplein klinkt er volop house, dance en electric door de speakers. Het festival start zaterdag om 17.00 uur en duurt tot 01.30 uur. Onder meer Dave Roelvink, DJ Vato Gonzales en D-Rashid zorgen ervoor dat je niet stil kunt blijven staan. Er zijn nog wat kaartjes, die bestel je hier.

Fitfestijn

Foto: FitFestijn

Sportievelingen gaan op zondag naar dit festival op het Recreatieoord Binnenmaas: daar wordt Fitfestijn voor de eerste keer gehouden. Er zijn meerdere podia voor heel verschillende sporten: van yoga tot krav maga en je kunt meedoen met sportschoollessen als Grit en Barre.

Fitfestijn is op zondag 25 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Je kunt hier nog je toegangskaartje bestellen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.