Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De weekendplannen: van Santa Run tot kerstboomwerpen

Door Rosanne Buitendijk 14 december 2018

Brrr, het wordt een heel koud weekend. Maakt niet uit, dikke trui aan en gaan. Die kou past namelijk eigenlijk wel héél goed bij alles wat je dit weekend kunt doen in de Hoeksche Waard…

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Santa Run

santa run oud-beijerland
Foto: Santa Run Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland begint zaterdag om 14.30 uur de Santa Run. Heel veel verklede kerstmannen- en vrouwen leggen een parcours van 3 of 6 kilometer door het dorp af. Het is geen wedstrijd, maar het gaat echt om de fun. En ja, een kerstpak is verplicht. Je kunt je nog tot vlak voor de start aanmelden bij de kraam bij de trappen op de hoek van de Oost-Voorstraat. Hier kun je ook een kerstmannenpak kopen.

De opbrengst gaat naar het Prader-Willie Fonds en de Rotary Wensboom.

Uit de kofferbak

kerst winter lichtjes
Foto: Rose Elena via Unsplash

Als rommelmarktliefhebber kun je je hart weer ophalen, want dit weekend is de laatste kofferbakverkoop van het jaar bij het Recreatieoord Binnenmaas. Uit de kofferbak is meestal op een zondag, maar dit keer op zaterdag. De openluchtrommelmarkt is in gezellige kerstsfeer en duurt zelfs extra lang: je kunt tot 19 uur lekker struinen en op zoek gaan naar moois. Lichtjes aan, warme choco erbij: heerlijk!

Mocht je er zelf nog willen staan: er zijn nog plekken voor verkopers.

Kerstboomwerpen

Foto: DriemTiem Strien

In Strijen is zaterdag het Hoeksche Waards Kampioenschap Kerstboomwerpen. Je hoeft niet je eigen kerstboom mee te nemen (gelukkig, die staat net), maar je mag gewoon een van de kerstbomen die er klaar voor staan beetpakken en zo ver mogelijk weg smijten. Jong, oud, man, vrouw: iedereen mag mee doen. En omdat je daar best hongerig van wordt, zelfs van het kijken alleen, kun je lekkere oliebollen, appelbeignets, erwtensoep en warme dranken krijgen.

Het record van vorig jaar staat op 7,7 meter. We zijn benieuwd of dat verbeterd wordt! De gehele opbrengst gaat naar het goede doel: Roparun’s DriemTiemStrien. Het festijn begint om 17.00 uur op de Kaai.

Louis Hollaar aanmoedigen

louis hollaar schaatsteam
Louis Hollaar (linksboven) met zijn team. FOTO: ANP VINCENT JANNINK

Goed, hij moet in Heerenveen schaatsen, maar we kunnen ‘m best hier thuis op de bank voor de tv aanmoedigen. Het Numansdorpse schaatstalent Louis Hollaar doet zaterdag voor het eerst mee aan de World Cup in Thialf, Heerenveen. Hij komt uit op de 1500 meter. Je kunt het vanaf 14.40 uur volgen via NPO1.

“Als mensen maar niet zeggen: ‘Die jongen had er net zo goed niet heen kunnen gaan’, haha. Ik ben benieuwd hoe het er allemaal aan toe gaat. Het is de eerste keer en hoop zeker niet dat het de laatste is,” zegt hij er zelf over op Schaatsen.nl.

Schaatsen

kerstmarkt ijsbaan oud-beijerland 2018 16

Of je gaat gewoon lekker schaatsen! De ijsbaan in Oud-Beijerland is zaterdag van 10 tot 22.00 uur geopend. Tot 14.00 uur is het schaatsen gratis, daarna moet je een kaartje kopen. Op vrijdagavond is het van 19.00 tot 22.00 uur discoschaatsen. Ook hier koop je een kaartje voor. Enne, vergeet je handschoenen niet. Nog meer handige informatie vind je in het artikel hieronder.

ijsbaan oud-beijerland open

De ijsbaan in Oud-Beijerland is open en dit moet je even weten (+ filmpje!)

Het heeft nog amper gevroren, maar toch kunnen we gaan schaatsen! De ijsbaan in Oud-Beijerland is si...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.