Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dagje weg in de regio: deze amusementsparken zijn weer open

Door Rosanne Buitendijk 28 mei 2020

Voor grote en kleine mensen die dol zijn op waterspeeltuinen, dierentuinen en pretparken was het de afgelopen maanden best een beetje afzien. Maar er is goed nieuws: veel amusementsparken in de regio gaan binnenkort weer (voorzichtig) open, of zijn zelfs al even open. Het bezoekje zal er wel iets anders aan toe gaan dan normaal. We zetten een aantal dagjes uit in de regio voor je op een rij:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Avonturenboerderij Molenwaard

Foto: Fien & Teun van Avonturenboerderij Molenwaard

In Groot-Ammers is Avonturenboerderij Molenwaard weer sinds 15 mei geopend. Je kunt hier het echte Hollandse landleven beleven, zoals tractor rijden, pony rijden, een koe melken en knuffelen met de dieren. Het is alleen mogelijk om online je tickets te bestellen en daarbij is reserveren verplicht. Via online reserveren kun je jouw datum van bezoek boeken. Zo weet het personeel hoeveel mensen er komen. Verspreid over het park zijn extra zitplaatsen gecreëerd, op gepaste afstand van elkaar. Ook bij wachtrijen en horeca zijn maatregelen getroffen, zodat er anderhalve meter afstand bewaard kan worden. 

Diergaarde Blijdorp

Foto: ANP

Sinds woensdag 20 mei is Diergaarde Blijdorp in Rotterdam weer open voor abonnementhouders. Vanaf 1 juni openen de deuren ook weer voor mensen zonder abonnement. De dierentuin werkt met tijdsloten en je kunt alleen langskomen als je gereserveerd hebt. De belangrijkste regel: houdt ‘1 gorilla’ (1.5 meter) afstand. Verder behoor je speciaal uitgezette looprichtingen en -routes te volgen. Bijna alle dieren zijn te zien, maar soms wel van een grotere afstand dan dat je gewend bent. Overdekte verblijven zoals het Oceanium, Amazonica en Krokodillenrivier zijn geopend. Een paar binnenverblijven zijn wel dicht, zoals Taman Indah en het binnenverblijf van de gorilla’s. Lees hier de rest van de regels. 

Plaswijckpark

Foto: Plaswijckpark

Sinds 26 mei is Plaswijckpark in Rotterdam weer geopend. Om een veilig uitje te garanderen, zijn er verschillende maatregelen getroffen in het park. Zo is de apenspeeltuin gesloten, de horeca alleen geopend voor afhalen en op sommige wandelpaden uitsluitend eenrichtingsverkeer toegestaan. Ook moet je voor je bezoekje reserveren (óók als abonnementhouder), want de waterspeeltuin werkt met een maximaal aantal bezoekers. De complete lijst met maatregelen is hier terug te vinden.

Madurodam

Gekleurde markeringen op de looppaden, desinfectiepunten en bezoek volgens een tijdslot: op deze manier werkt Madurodam de komende tijd. Het miniatuurpark is sinds kort weer open en heeft op dit moment zelfs een bijzondere tentoonstelling met een levensgroot Dakota-vliegtuig: The Flying Dutchman. Kinderen tot en met 6 jaar mogen doordeweeks gratis naar binnen, tot en met 3 juli. Hier lees je meer.

Duinrell

Foto: ANP

Pretpark Duinrell in Wassenaar is sinds kort weer open. Natuurlijk gelden alle regels van het RIVM tijdens je bezoek. Verder neemt het pretpark maatregelen om de drukte te beperken. Zo kun je alleen van te voren online tickets kopen voor een bepaalde dag. Duinrell hanteert een maximaal aantal bezoekers. In het park gelden looproutes, bij sommige attracties moet je wachten in de daarvoor aangegeven vakken.

Ook kun je weer naar het Tikibad toe. Om de drukte te beperken mag je maximaal twee uur in het Tikibad blijven. Verder is de bandenglijbaan dicht, en kunnen ook de douches en lockers niet gebruikt worden. Hier lees je meer.

bloemenpluktuin-zelf-bloemen-plukken-mookhoek

Deze Hoeksche Waardse plekken openen weer voor publiek

Langzaam gaat er weer steeds meer open in de Hoeksche Waard. Dat je vanaf 1 juni weer naar de horeca...
strandje Westmaas Binnenmaas

2x negatief zwemadvies in de Hoeksche Waard: hier even niet het water in

Het negatieve zwemadvies dat vorige week gold bij het strandje van Mijnsheerenland is opgeheven, maa...

Leg je zonnebril en zonnebrand vast klaar: zo lekker wordt het weer dit pinksterweekend

Zet de barbecue maar vast klaar, want er is een pinksterweekend met volop zon en warme temperaturen ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.