Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5x Dit kun je gelukkig nog wel doen in de herfstvakantie

Door Rosanne Buitendijk 16 oktober 2020

Komende week is het herfstvakantie in de Hoeksche Waard. Voor je denkt dat je écht helemaal niks kunt ondernemen dankzij de gedeeltelijke lockdown, hebben we goed nieuws. Dat valt nog best mee. Deze dingen kun je bijvoorbeeld nog wel gewoon doen!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Beleef het en Eet het

aardappels oogsten
Foto: Beleef het en Eet het

Boer Martin van Beleef het en Eet het heeft uitvoerig overlegd met de gemeente en mag gewoon open blijven. Zelf uien, kool, wortelen, bieten en sperziebonen oogsten kan in elk geval op zaterdag en zondag. In de herfstvakantie volgt ook nog een doordeweekse dag. Welke dat wordt, is afhankelijk van het weer. Houd daarvoor de Facebookpagina van Beleef het en Eet het in de gaten.  Martin legt nog even uit waarom dit echt dé ideale herfstvakantie tip is: “De herfstvakantie hebben we traditioneel te danken aan de aardappeloogst. Vroeger werden de kinderen thuis gehouden van school, om mee te helpen met de (handmatige) oogst!”


Meer over Beleef het en Eet het ontdekken?

Beleef het en Eet het boerenbedrijven

Groot Cromstrijensedijk 17a, Strijen

Bekijk meer:boerenbedrijven

Speeltuin Recreatieoord Binnenmaas

Foto: Recreatieoord Binnenmaas

De herfstvakantie is traditioneel altijd de laatste week waarin je nog even kunt glijden, glimmen en klauteren in de speeltuin bij Recreatieoord Binnenmaas. Doordeweeks is de speeltuin op woensdag en vrijdag open vanaf 12.00 uur. In het weekend vanaf 10.00 uur. Een dagkaart kun je drie dagen van tevoren reserveren via de website van het Recreatieoord.


Meer over Recreatieoord Binnenmaas ontdekken?

Recreatieoord Binnenmaas zwembaden

Gesloten10:00 - 17:30

Vrouwehuisjesweg 1, Mijnsheerenland

Bekijk meer:zwembaden

Natuurspeeltuin Oude Tol

natuurspeeltuin oude tol oud-beijerland

Ook leuk: de natuurspeeltuin bij de Oude Tol in Oud-Beijerland. Trek vooral oude kleren aan, want hier kun je heerlijk kliederen in de speelnatuur. Er zijn ook speeltoestellen zoals schommels, tokkelbanen, glijbanen en klimtorens. Het enige wat ontbreekt is een drankje bij Paviljoen de Oude Tol na afloop 🙁

Vogelkijkhut

vogelkijkhut korendijkse slikken
Foto: Het Kompas

Gelukkig mag je nog steeds een wandeling maken in de natuur. Excursies zijn afgelast, maar je kunt bijvoorbeeld wel op eigen gelegenheid naar de Korendijkse Slikken. In dit deltanatuurgebied aan het Haringvliet zijn wandelpaden en een vogelkijkhut. Vanaf hier heb je een breed uitzicht op het Haringvliet en het Spui. Sinds begin dit jaar gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier om de oorspronkelijke natuur in de delta te herstellen.

Parkeren kan op de parkeerplaats bij de Leenheerengorzenpolder. Navigatieadres: Westdijk 16, Goudswaard.

(Ook bij een bezoek aan de natuur gelden de corona-richtlijnen van de overheid.)

Plukhoek Mookhoek

bloemen plukken plukhoek mookhoek pluktuin
Bloemen plukken bij Plukhoek Mookhoek. Foto: Indebuurt

Ook Plukhoek Mookhoek is tijdens de herfstvakantie nog gewoon open. Laarzen aan en plukken maar! Er staan nog steeds bloemen in bloei, bijvoorbeeld diverse soorten leeuwenbekken. Maar ook is er genoeg fruit te plukken!

De Plukhoek is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Meer over Plukhoek Mookhoek ontdekken?

Plukhoek Mookhoek boerenbedrijven

Gesloten13:00 - 18:00

Strijensedijk 14, Mookhoek

Bekijk meer:boerenbedrijven
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.