Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x leuke dingen om dit weekend buiten te doen in de Hoeksche Waard

Door Jasper van Everdingen 14 augustus 2020

De temperatuur daalt en nodigt steeds meer uit om actiever te worden. Heb je genoeg op het strand gelegen, in de tuin gehangen of juist vooral bij de airco of ventilator gezeten? Dan hebben we goed nieuws: er zijn dit weekend in de Hoeksche Waard genoeg leuke dingen te doen om er eens op uit te gaan. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Peren en bramen plukken

Peren en bramen plukken, dit is het moment. Foto: Plukhoek Mookhoek

Dit is het moment om naar Plukhoek Mookhoek te gaan. De bramen zijn nu op hun lekkerst en vanaf vandaag start weer het peren plukken! Wie peren wil komen plukken, wordt verzocht een tas mee te nemen. Je mag zoveel plukken als je wilt. De peren worden daarna afgewogen (0,80 euro per kilo). Boer Peter zorgt voor vers gebak bij de koffie of thee. Voor de kinderen is er een speurtocht. Wil je daarna nog bramen of bloemen plukken, dan kan dat. ,,De bramen zijn nu op hun top”, vertelde Claudia al deze week. ,,Als je een grote hoeveelheid bramen nodig hebt om jam van te maken, moet je nu komen. Ze zijn echt superlekker, nu.” De plukhoek is geopend op woensdag en van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Zelf groente plukken

We zijn volop bezig met de inrichting van de kapschuur, zodat we er aanstaande zaterdag helemaal klaar voor zijn om…

Posted by Beleef het en eet het on Thursday, August 13, 2020

Het is weer oogsttijd en zoals je hierboven ziet, betekent dat dat je vanaf morgen ook weer op zaterdag en zondag zelf je groenten en aardappelen kunt oogsten bij boer Martin de Ruiter van Beleef het en Eet het in Strijen. Of dat dit jaar nog anders gaat dan andere jaren en wat mensen kunnen oogsten, dat lees je hier.

Bloemen plukken en een rondleiding door de tuin

bloementuin
Foto: Biologische Boerderij Landzicht

De bloemen bij Landzicht in Strijen staan weer in bloei. Op de biologische boerderij van de familie Visser ben je weer welkom om zelf je eigen veldboeket te plukken, door de bloemenpluktuin te wandelen of gewoon om te komen te genieten van die kleurrijke oase. Morgen kan dat van 10.00 tot 17.00 uur. Ben je om 11.00 uur aan de Broekseweg 2a, dan krijg je van boer Mees een rondleiding over de groente- en bloementuin. Neem zelf een snoeischaar of mesje mee of haal een snoeischaar op in de wagenkeet. Hier lees je er meer over.

Zomerfoto maken

Foto: Verse Boerderij Friet

Wist je al dat je voor een mooie Instagramfoto tussen zonnebloemvelden deze zomer niet helemaal naar Frankrijk hoeft? Dat kan gewoon in de Hoeksche Waard. Dat is veel leuker en origineler! Langs de Vaartweg in Goudswaard staan de gele bloemen zo prachtig in bloei, dat de boeren van Verse Boerderij Friet je van harte uitnodigen om jezelf hier te komen vereeuwigen in een gigantische fotolijst. Dus spring dit weekend op de fiets naar Goudswaard, want deze foto mag niet in je fotoalbum van deze zomer ontbreken.

Ook leuk om te lezen:

Plukhoek Mookhoek is naast pluktuin ook steeds meer een buitenschool: ‘Dat is ons doel’

Plukhoek Mookhoek is volop in ontwikkeling. Naast het toffe plukparadijs en de workshops werkt de st...
Beleef het en Eet het

Beleef het en Eet het gaat weer van start: ‘Laten zien wat je doet als boer is in 2020 belangrijker dan ooit’

Het is weer oogsttijd en dat betekent dat je vanaf zaterdag 15 augustus ook weer zelf je groenten en...
bloementuin

Yes! Op deze boerderij staan de bloemen weer in bloei en dit is wanneer je mag gaan plukken

Eindelijk! De bloemen bij Landzicht in Strijen staan weer in bloei! Vanaf morgen ben je weer welkom ...

Vergeet Frankrijk: in Goudswaard maak je pas echt een originele foto tussen de zonnebloemen

Voor een mooie Instagramfoto van jezelf tussen zonnebloemvelden hoef je deze zomer niet helemaal naa...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.