Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wie wil er nog een katje bij? Schuwe Stijntje zoekt gezelschap

Door De Dierenstee 11 september 2019

Momenteel wachten er een aantal schuwe katten in De Dierenstee op een thuis. Zij maakten deel uit van een grote groep katten die al langere tijd op een camping rondzwierf. Toen de groep steeds groter werd, besloot men in te grijpen. Na een vangactie kwam een deel van deze groep katten in De Dierenstee terecht. Een van hen is poes Stijntje, haar leeftijd is geschat op één jaar. Stijntje woont inmiddels al een paar maanden in De Dierenstee en begint zich heel langzaamaan iets meer op haar gemak te voelen.

Ze verstopt zich niet meer, maar is op diverse plekken in haar kamer te vinden. Maar Stijntje vindt het wel spannend als je haar benadert. Net als de andere katten waarmee ze op de camping samenleefde, heeft ze tot nu toe namelijk nog maar weinig menselijk contact gehad. Stijntje voelt zich daarom nog niet helemaal op haar gemak in het bijzijn van mensen.

Tijd nodig

Inmiddels is ze echter al wel zover dat ze blijft liggen als je haar voorzichtig benadert. Het zal nog wat tijd kosten, maar dan is Stijntje misschien ook te aaien. Ze heeft dus een hele geduldige en liefdevolle eigenaar nodig die begrijpt dat Stijntje tijd nodig heeft en het liefst ook het gezelschap van een soortgenoot.

Rustige omgeving

Van een sociale kat kan Stijntje het gewenste gedrag kopiëren, dus ze wordt bij voorkeur geplaatst bij iemand die al een kat heeft. Verder is een rustige omgeving belangrijk en waarschijnlijk zal Stijntje na een tijdje ook graag naar buiten willen. Wie vindt het socialiseren van een kat een uitdaging en geeft Stijntje een kans?


Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Gesloten11:00 - 15:30

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.