Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Peentjes zweten! Maar niet alle dieren kunnen dat: zo help je je huisdier bij hitte

Aangeboden door Dierenspeciaalzaak Koko 24 juni 2020

Voor ons mensen zijn er veel manieren om af te koelen als het warm is. De schaduw of het water opzoeken, een koud drankje drinken, ijsje erbij… Maar vergeet vooral de dieren niet. Ook zij hebben last van de warmte en droogte. Wat je kunt doen voor je hond, kat, konijn of paard als het tropisch warm is zoals nu? Dierenspeciaalzaak Koko geeft tips.

Honden in de hitte

Honden kunnen hun lichaamswarmte alleen maar reguleren door te hijgen. Zweten kunnen ze alleen via de voetkussentjes. Gelukkig kun je je hond aan wat verkoeling helpen. Dierenspeciaalzaak Koko heeft speciale koelmatten waar hij lekker op kan liggen. Ook een koelhalsband kan helpen. Als het écht heel warm is, let dan even extra op met waar je je hond gaat uitlaten. Het asfalt kan namelijk zo heet zijn dat je hond zijn poten daaraan brandt.

Een hond zit niet te wachten op een lange wandeling midden op de dag. Met warm weer kun je beter ’s ochtends vroeg en in de avond een langere wandeling maken. Het uitlaten overdag kun je dan wat korter houden.

Hijgende hond met zonnebril
Beeld: Anna Shvets, Pexels

Katten in de hitte

Katten zoeken vaak uit zichzelf een koel plekje op en gaan in de luie modus. Als je toch iets extra’s wilt doen, kun je voor je kat ook een koelmat aanschaffen. Of zorg dat hij tegen een koele steen kan aanliggen, dat doen ze namelijk graag. Natuurlijk zorg je ook regelmatig voor vers water.

Konijnen in de hitte

Een konijn kan gewoon buiten blijven, maar zorg wel voor schaduw. Ook is het belangrijk om konijnen en andere knaagdieren die buiten staan, te behandelen tegen wormen en vliegen. Juist in de zomer worden veel konijnen het slachtoffer van de madenziekte Myiasis. Je kunt je konijn daar heel goed tegen beschermen en daar hoef je niet eens voor naar de dierenarts. Dierenspeciaalzaak Koko heeft een speciale spray waarmee je het achterwerk van het konijn preventief inspuit. In combinatie met een goede hygiëne zorgt dat ervoor dat vliegen geen eitjes leggen in de vacht.

Paarden in de hitte

Ook paarden kunnen veel last hebben van de hitte en flink zweten. Dat vocht moet weer aangevuld worden. Daarom kun je paarden elektrolyten (mineralen) geven, een soort ORS. Dat – en genoeg liters water – zorgt ervoor dat een paard niet uitdroogt.

Lees ook:

Dierenspeciaalzaak Koko - Hengelsport (1)

Ga toch vissen! Van hengel tot aas, hier vind je alles voor een relaxte visdag

Vissen: het is misschien wel dé manier om in tijden van corona te genieten van het prachtige lentewe...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dierenspeciaalzaak Koko. Meer over Dierenspeciaalzaak Koko ontdekken?

Dierenspeciaalzaak Koko dierenverzorging

Geopend09:00 - 17:30

Randweg 19, Oud-Beijerland

Bekijk meer:dierenverzorging

adv.