Op speeddate met konijn Suske: wie heeft nog een plek in het konijnenhok over?

Door De Dierenstee 13 maart 2019

Naast honden en katten worden in De Dierenstee ook konijnen en knaagdieren opgevangen. Op dit moment wachten twee konijnen en drie cavia’s op een nieuw thuis. Over beide diersoorten bestaat helaas veel onwetendheid. Zo leven veel konijnen en cavia’s nog alleen, terwijl het groepsdieren zijn. Ze kunnen echt een maatje missen, een baas kan het gezelschap van een soortgenoot nooit vervangen.

Dat is duidelijk te merken aan konijn Suske, een gecastreerde Lotharinger van drie jaar oud. Hij kwam in de opvang terecht nadat de voedster met wie hij samenwoonde overleed. Nu is hij vrij eenzaam en Suske zit niet op het gezelschap van mensen te wachten.

Aaien

Dit geldt overigens voor veel konijnen; het zijn prooidieren en ze vinden het niet fijn om opgepakt te worden. Geaaid worden is voor de meeste konijnen geen probleem, maar het zijn zeker geen ‘knuffeldieren’. Suske is pas te aaien als hij goed aan je gewend is. Vreemden laat Suske niet dichtbij hem komen, al komt hij soms wel iets uit je hand eten.

Koppelen met ander konijn

Suske gaat liever op ontdekkingstocht, hij is erg ondernemend en nieuwsgierig en heeft dan ook een ruim (buiten)verblijf nodig. Daarnaast moet Suske uiteraard weer aan een dame worden gekoppeld, dat zal hem goed doen. Wie Suske wil proberen te koppelen aan zijn of haar voedster, kan contact opnemen met De Dierenstee. In de opvang kan dan tijdens een ‘speed date’ worden gekeken of er een klik is tussen Suske en de voedster. Gaat de eerste ontmoeting goed, dan kan de koppeling thuis worden voortgezet. Welke konijnenliefhebber heeft een fijne plek voor Suske?


Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Nu gesloten11:00 - 15:00

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.