Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onbegrijpelijk dat Xia al zolang op een nieuwe baas wacht: ze brengt echt leven in de brouwerij

Door De Dierenstee 11 december 2019

Bij De Dierenstee snappen ze er niks van: poes Xia wacht al ruim vier maanden op een nieuwe baas, en dat terwijl ze een hartstikke gezellige huisgenoot is die voor leven in de brouwerij zorgt. Al is dat wel iets wat moest groeien en ze niet gelijk bij binnenkomst in de Dierenstee al liet zien.

Vorige week werd poes Allie in het zonnetje gezet. Zij wacht in De Dierenstee het langst van alle dieren op een nieuwe baas. Ze wordt direct gevolgd door Xia, die sinds augustus op zoek is naar een nieuw thuis. Xia is een drie jaar oude poes die als vondeling in slechte toestand De Dierenstee binnenkwam. Xia was mager en had een slechte vacht. Al snel bleek Xia last te hebben van gevoelige darmen én een gevoelige huid en ze kreeg daarom hypoallergeen voer. Daar is Xia heel erg van opgeknapt. Zozeer zelfs, dat ze dit speciale voer nu niet meer nodig heeft.

Grappig, ondernemend en stoer

Xia zit goed in haar vel en dat is te merken. Was ze in eerste instantie een vrij felle dame, nu Xia veel meer bewegingsruimte heeft is vooral haar grappige, ondernemende en stoere kant te zien. Xia ‘praat’ veel en houdt van aandacht, maar ze kan er ook ineens genoeg van hebben. Als eigenaar moet je het niet bezwaarlijk vinden dat Xia dan een tik uitdeelt, dat is haar manier om aan te geven dat het genoeg is geweest. Wie dat geen probleem vindt, heeft aan Xia een leuke huisgenoot.

Energie

Ze is erg ‘aanwezig’ en speels en moet (ook buiten) haar energie kwijt kunnen. Xia is geen poes die uitgebreid met je komt kroelen, maar op haar manier zoekt ze wel aandacht en houdt ze je gezelschap. Xia is echt een leuke huisgenoot die voor leven in de brouwerij zorgt. Daarom is het ook onbegrijpelijk dat Xia al ruim vier maanden op een nieuwe baas wacht. Wie geeft Xia een kans en kan haar een fijn thuis bieden?


Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Gesloten11:00 - 15:30

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.