Jon Snow is geen typische huiskat en kan maar moeilijk een baasje vinden

Door De Dierenstee 6 maart 2019

In De Dierenstee wachten momenteel twee katers met een vrij pittig karakter op een nieuw thuis. Beiden zijn na een uitwisseling met een andere opvang in De Dierenstee terechtgekomen. Met een uitwisseling hoopt men altijd de kans op plaatsing te vergroten, al zal dat voor deze twee katers alsnog vrij lastig kunnen worden. Een van deze twee dieren is de ruim twee jaar oude Jon Snow.

Zijn naam is net zo bijzonder als zijn karakter, want Jon Snow is een stoere kater die niet met zich laat sollen. Over zijn achtergrond is niet veel bekend, Jon Snow werd zwervend op straat aangetroffen. Omdat er niets van het verleden van deze prachtige kater bekend is, is het ook lastig om zijn pittige gedrag te verklaren.

Energiek en onvoorspelbaar

Aan de ene kant is Jon Snow namelijk een lieve kater die het fijn vindt om aandacht te krijgen en geaaid te worden. Dit kan echter ineens omslaan en dan haalt Jon Snow uit of hangt hij in je been. Hij is daarnaast erg energiek en raakt snel gefrustreerd als hij zijn energie niet kwijt kan. In zijn gedrag is Jon Snow dus erg onvoorspelbaar en daarom wordt hij niet bij kinderen geplaatst. Richting andere katten reageert Jon Snow wisselend, de voorkeur gaat uit naar een plek waar hij de enige kat is. Die plek hoeft geen echte thuissituatie te zijn. Want hoewel Jon Snow best lief kan zijn, is hij geen typische huiskat. Wild is hij ook niet, maar toch lijkt een boerderij of soortgelijke plek de beste optie te zijn voor Jon Snow. Een plek waar hij zijn energie kwijt kan en waar niet teveel van hem wordt gevraagd. Wie kan hem dat bieden?

Lees ook:

Eten geven en verder niet te veel: Noud (11) heeft genoeg aan zichzelf

Hij heeft een boevig koppie, maar Noud is geen typische katten-kat. Hij houdt niet van kroelen en he...

Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Nu gesloten11:00 - 15:30

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.