Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ach, wat sneu: hond Kees vond een baasje, maar is toch weer terug in het asiel

Door De Dierenstee 12 juni 2019

Een enkele keer komt het helaas voor dat de plaatsing van een dier niet succesvol verloopt. Het dier komt dan terug naar De Dierenstee, iets dat overigens niet altijd met de hond of kat zelf te maken heeft. Ook Kees, een kruising van zes jaar oud, is na een eerdere plaatsing weer terug in de opvang en voor hem wordt dus opnieuw een thuis gezocht.

Kees is een leuke en vrolijke hond. Hij is erg leergierig en werkt graag voor zijn baas. Kees is dol op behendigheid, maar écht vrolijk wordt hij van het gezellig meelopen naast de fiets.

Altijd aanlijnen

Buiten kan Kees soms wel wat overprikkeld raken. Aan de lijn kan hij dan uitvallen richting andere honden of bijvoorbeeld fietsers, Kees moet daarom ook aangelijnd blijven. Kinderen die wegrennen kan Kees als een kudde zien die hij bij elkaar moet houden en zeker vee is voor hem niet veilig. Dat laatste heeft al tot een paar vervelende incidenten geleid op momenten dat Kees niet was aangelijnd.

Niet teveel prikkels

Het is duidelijk dat Kees vaak de neiging heeft om te hoeden, want ook binnenshuis kan hij soms te beschermend zijn. Belangrijk voor Kees is daarom een rustig thuis waar hij een eigen plek heeft en waar hij niet teveel prikkels ervaart. Zonder die prikkels is Kees echt een geweldige hond. Hij is lief, beheerst de commando’s, kan even alleen thuis blijven (op een eigen rustige plek in huis) en kan mee in de auto.

Als je als baas rekening houdt met de grenzen van Kees, hem beschermt tegen teveel spanning, zeer consequent bent en rust uitstraalt, zal je merken dat Kees ook goed in zijn vel zit. Wie kan Kees die rustige en liefdevolle plek bieden die hij zoekt?

Tip: Je kunt dit jaar online loten kopen voor de voorjaarsloterij van De Dierenstee. De opbrengst gaat naar uitbreiding en aanpassing van het konijnenverblijf.


Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Geopend11:00 - 15:30

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.