Charlie (2) is terug in het asiel: wie adopteert deze lieve maar angstige hond?

Door De Dierenstee 15 mei 2019

Charlie heb je misschien al wel vaker voorbij zien komen in deze rubriek. Ze was al geplaatst, maar is helaas voor de tweede keer in de opvang beland. Jammer genoeg zien ze in De Dierenstee soms een dier terugkomen. Meestal heeft dat gelukkig niets met het dier zelf te maken, maar sneu is het wel. De twee jaar oude Mechelse Herder Charlie is een lieve en zachtaardige hond, die graag werkt voor haar baas en dol is op speuren en spelen.

Onzekere hond

Ze heeft echter wel een angstige en onzekere kant. Je moet eerst haar vertrouwen winnen, het contact met onbekenden vindt Charlie vaak nog spannend. Vanwege die onzekerheid moet Charlie in een rustige omgeving geplaatst worden.

Zelfvertrouwen kweken

Daarnaast is het belangrijk dat haar nieuwe bazen gaan werken aan het zelfvertrouwen van Charlie. Dat vraagt veel tijd en geduld, maar Charlie is een hele fijne hond om mee te werken. Voor iets lekkers doet Charlie veel en ze is heel duidelijk in haar lichaamstaal. Daardoor kun je als baas goed anticiperen op Charlies angsten en behoeften. Geduld is heel belangrijk en het besef dat de angstige aanleg van Charlie zeker flink kan verminderen. Maar schrikt ze ergens van, dan kan ze ook zo weer in haar schulp kruipen.

Veel aandacht en tijd voor Charlie

Ze is een schat van een hond, maar haar angst moet niet worden onderschat. Een ervaren en rustige eigenaar die Charlie goed aanvoelt is dus wat ze nodig heeft. Ook wordt gezocht naar iemand die Charlie veel aandacht kan bieden en die met haar wil gaan werken. Na de adoptie van Charlie is het de bedoeling dat de nieuwe eigenaar nog een aantal weken De Dierenstee bezoekt om samen met Charlie te werken aan de wederzijdse band.

Meer over

Dieren

adv.