Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cayenne (2) had nooit menselijk contact: wie geeft haar weer een beetje vertrouwen in mensen?

Door Rosanne Buitendijk 10 juli 2019

In De Dierenstee wacht een groep katten die zonder baasje op een camping leefden, op een nieuw thuis. Op de camping werden ze wel gevoerd, maar verder hadden de katten nooit menselijk contact. Eén van is kat Cayenne.

Voor katten die in de eerste fase van hun leven weinig tot geen menselijk contact hebben gehad, is het lastig om op latere leeftijd alsnog te wennen aan mensen. Het socialiseren duurt dan vaak veel langer en helaas raken sommige katten nooit helemaal vertrouwd met mensen. De groep niet-geneutraliseerde katten leefde op de camping en de dieren vermeerderden zich snel vermeerderde. Het zijn vrij jonge dieren die werden gevoerd, maar verder nog nooit menselijk contact hebben gehad.

Bang voor mensen

Een enkeling kan al voorzichtig geaaid worden, maar de meesten zijn nog erg bang. Uit angst blazen ze als je hen benadert en soms wordt er ook uitgehaald. Een van deze nog te socialiseren poezen is Cayenne. Haar leeftijd is geschat op twee jaar. Ook zij is nog lastig te benaderen, Cayenne vertrouwt mensen nog helemaal niet. Ze heeft dus, net als de andere katten waar ze voorheen mee samenleefde, veel tijd nodig om te wennen.

Sociale kat als voorbeeld

Voor Cayenne wordt daarom een baas gezocht die haar met veel geduld en liefde laat zien dat mensen het beste met haar voor hebben. Dan kan Cayenne uitgroeien tot een sociale poes, maar dat is nooit te voorspellen en daar moet een toekomstige eigenaar dan ook niet vanuit gaan. Om Cayenne te helpen met de socialisatie gaat de voorkeur uit naar mensen die al een sociale kat hebben, daar kan Cayenne namelijk het juiste gedrag van kopiëren. Verder is een rustige omgeving belangrijk en Cayenne zal op den duur graag naar buiten willen. Wie geeft haar een kans?


Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Gesloten11:00 - 15:30

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.