Baasje gezocht! Kees heeft zijn streken, maar kan zomaar je liefste huisgenoot worden

Door De Dierenstee 24 april 2019

Regelmatig komen er honden binnen in De Dierenstee waarvan wordt verwacht dat ze vrij snel een nieuw thuis zullen vinden. Dan is het opvallend als blijkt dat er toch minder interesse is voor de hond dan gedacht. In het geval van Kees, een kruising van zes jaar oud, schrikt waarschijnlijk de reden waarom afstand van hem is gedaan veel mensen af.

Kees heeft namelijk heel sterk de neiging om te gaan ‘hoeden’ en dat heeft tot een paar vervelende incidenten geleid op momenten dat Kees niet was aangelijnd. Hij kan ook uitvallen richting andere honden of bijvoorbeeld fietsers, Kees moet daarom aangelijnd blijven. Want Kees ziet kinderen die wegrennen als een kudde die hij bij elkaar moet houden en vee is voor hem ook niet veilig.

Niet teveel prikkels

Ook binnenshuis kan Kees te beschermend zijn. Hij heeft daarom een rustig thuis nodig waar hij een eigen plek heeft en waar hij niet teveel prikkels ervaart. Dagelijks veel mensen over de vloer is voor Kees iets teveel van het goede. Maar zonder alle prikkels is Kees een hele lieve en vrolijke hond die dol is op aandacht.

Dol op de fiets

Kees is ook nog eens heel leergierig en werkt graag voor zijn baas. Hij is dol op behendigheid en je maakt Kees heel gelukkig als je de fiets pakt en hij naast je mag lopen. Kees beheerst de commando’s, kan even alleen thuis blijven en mee in de auto. Als je als baas rekening houdt met de grenzen van Kees, hem beschermt tegen teveel spanning en rust uitstraalt, heeft dat een positieve invloed op Kees. Dan is hij een hele leuke huisgenoot. Wie kan Kees die rustige en liefdevolle plek bieden die hij zoekt?


Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Nu gesloten11:00 - 15:30

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.