Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Grumpy woont al 3 maanden in De Dierenstee: hoog tijd voor een nieuw thuis

Door De Dierenstee 20 mei 2020

De meeste broertjes en zusjes van Grumpy hebben inmiddels een leuk baasje gevonden, maar Grumpy en zijn broertje Doc wachten nog steeds op een nieuw thuis. Er wordt voor hem een plek gezocht waar hij lekker de ruimte heeft én het gezelschap van een voedster heeft.

Het koppelen van konijnen vindt altijd plaats op afspraak en de afgelopen tijd is dat veelvuldig gebeurd. Zaten er tot een paar weken geleden nog meer dan tien konijnen in De Dierenstee, inmiddels is dat aantal meer dan gehalveerd.

Nog niet veel interesse

Grumpy en Doc maken deel uit van een zevental konijnen dat drie maanden geleden in De Dierenstee terechtkwam. De zeven broers en zusjes waren een ongepland en niet zo goed gesocialiseerd nestje. Gelukkig hebben vijf van hen inmiddels een thuis gevonden, alleen is er nog niet veel interesse geweest voor de negen maanden oude rammetjes Grumpy en Doc. De laatste woont tijdelijk in een gastgezin, omdat hij vrij angstig bleef. In het gastgezin wordt Doc vertrouwder gemaakt met mensen.

Aaien

Grumpy was in het begin ook heel angstig, maar hij is inmiddels al redelijk op zijn gemak in het bijzijn van mensen. Grumpy is nu ook te aaien, al blijft hij dat spannend vinden. Maar met geduld en aandacht zal Grumpy zeker steeds socialer worden. Daarbij geldt: hoe meer ruimte, hoe fijner Grumpy zich voelt. Hij heeft dan ook een ruim verblijf nodig met veel buitenruimte. Daarnaast is natuurlijk het gezelschap van een voedster heel belangrijk. Wie Grumpy wil proberen te koppelen aan zijn of haar voedster, kan contact opnemen met De Dierenstee voor een afspraak.

In verband met het coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om zonder afspraak bij De Dierenstee langs te komen. Het plaatsen van onze dieren gaat gewoon door. Heb je interesse in een dier, maak dan eerst een afspraak. De contactgegevens vind je hieronder. 


Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Gesloten11:00 - 15:30

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.