Baasje gezocht: Charlie (2) is een beetje een angsthaas, maar wel een lieve

Door De Dierenstee 9 januari 2019

In De Dierenstee wacht de twee jaar oude Mechelse Herder Charlie al een paar maanden op een nieuw thuis. Charlie is een hele leuke en vrolijke hond, maar ze heeft ook een angstige en onzekere kant. Dat is ook de reden dat ze nog geen nieuwe eigenaar heeft gevonden.

Charlie is lief en zachtaardig, maar kijkt bij onbekenden de kat uit de boom. Dan is ze onzeker en dat was gedurende de eerste weken in De Dierenstee duidelijk te zien. Onzeker is Charlie nog steeds, maar het verlangen naar contact is groter en daarom heeft Charlie langzaamaan haar vertrouwen gegeven aan haar verzorgers.

Geduld

Vanwege haar onzekerheid wordt Charlie in een rustige omgeving geplaatst, bij mensen die gaan werken aan haar zelfvertrouwen. Dat vraagt tijd en geduld, maar Charlie is een fijne hond om mee te werken. Voor iets lekkers doet ze veel en ze is heel duidelijk in haar lichaamstaal, zodat je eenvoudig kunt anticiperen op Charlies angsten en behoeften. Geduld is belangrijk, evenals het besef dat de angstige aanleg van Charlie zeker flink kan verminderen. Maar schrikt ze ergens van, dan kan Charlie ook zo weer in haar schulp kruipen.

Bang

Veel drukte is aan Charlie niet besteed, uit angst kan ze dan gaan bijten of dreigen. In dit gedrag zal Charlie met liefde en duidelijkheid moeten worden begeleid. Charlie kan ook bang zijn voor andere honden, tenzij ze haar negeren of rustig benaderen. Een rustige omgeving en een baas die haar veel aandacht kan bieden is wat Charlie nodig heeft en wat ze ook verdient. Ze is erg lief, maar haar angst moet niet worden onderschat.

De ervaren eigenaar die met Charlie aan de slag wil gaan, raden we zeker aan om met deze lieve dame te komen kennismaken!


Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Nu open11:00 - 15:30

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.