Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Hoeksche boerin: ‘Zonde om al die aardappels weg te gooien’

Door Trudy Schoenmakers-de Jong 29 maart 2020

Waar zijn wij met z’n allen in beland? Een wereld die volledig op zijn kop staat. Het coronavirus slaat om zich heen. Vele nieuwsberichten per dagen houden ons op de hoogte van wat er allemaal speelt.

De eerste week werd er veel voedsel gehamsterd. We werden opgeroepen niet meer boodschappen te kopen dan we nodig hadden. Vooral voedsel, wc-papier en ontsmettingsmiddelen vlogen de winkel uit. Er werden maatregelen getroffen, restaurants moesten worden gesloten, we moeten minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar en vaker dan normaal onze handen gaan wassen.

Pallet aardappels over

Ook ik liep tegen de gevolgen van corona aan. Onze aardappelen gaan veel naar horeca gelegenheden. Nu restaurants werden gesloten, kwam de afzet stil te staan. We hadden nog één pallet met dozen van 5 kilo klaar staan. Maar we zagen geen bestellingen meer komen. Zonde om ze weg te gooien, want er mankeert niets aan. Dus besloten we een aardappel drive in te organiseren.

Saamhorigheid

Vorige week zaterdag was het zover. Mensen konden zich aanmelden om op deze manier een doos te reserveren. En er werd goed gebruik van gemaakt. Een zeer groot gedeelte van de voorraad is opgehaald. Er kwamen mensen op de fiets, we hielden een gezellig gesprek en bespraken ieders gedachte over deze omstandigheden. Zo fijn, die saamhorigheid. Mensen steunen nu meer de plaatselijke ondernemers en dat is heel fijn om te zien. Blijf dit doen mensen, wij zijn blij met alle steun!

Lees ook:

Gelukkig is er ook goed nieuws: mooie Hoeksche Waardse corona-initiatieven

In heel de Hoeksche Waard zitten mensen thuis vanwege de maatregelen om verdere verspreiding van het...
coronavirus supermarkt afstand houden

De stand van zaken rond het coronavirus in de Hoeksche Waard

Het coronavirus is hét gesprek van de dag. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen te...
oogsten boeren

6x creatieve Hoeksche Waardse boeren

Boeren in Nederland staan volop in de schijnwerpers de afgelopen weken. Reden voor ons om de meest c...

Meer over

Column

adv.