Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de werkplek van sportinstructeur Carina: ‘Of mensen een goede work-out krijgen, ligt aan mij’

Door Heleen Schrijvershof 8 juli 2019

Het weekend is voorbij, de kans is groot dat ook jij vandaag weer aan het werk gaat. Om je een dosis inspiratie te geven laten we je de werkplek van de rest van werkend Hoeksche Waard zien. We beginnen deze week op de werkplek van Carina. Zij werkt als sportinstructeur en geeft groepslessen bij Healthclub Fitscore in Strijen.

Naam: Carina Tippens
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Strijen
Locatie werkplek: Healthclub Fitscore
Drinkt haar koffie: helemaal zwart

Wilde je dit werk altijd al doen vanaf dat je kind was? Of iets heel anders?

“Ik heb altijd geroepen dat ik iets met sport te gaan doen. Had altijd in m’n hoofd om les te gaan geven op een middelbare school, totdat ik stage daar ging lopen. Toen kwam ik erachter dat dit niks voor mij is. Ik heb toen op het CIOS – Centraal Instituut Opleiding Sportleiders – de richting fitness gekozen en kwam toen zo bij Healthclub Fitscore terecht. Eerst als stagiair, later als weekendkracht en nu als fulltime medewerkster. ”

Wat zijn de leukste momenten van een dag/week?

“Oeh dat vind ik een lastige vraag. Ik heb heel erg afwisselend werk, wat het juist heel erg leuk maakt. Maar als ik dan toch moet kiezen vind ik het geven van een groepsles toch wel het leukst. Ik geef zelf Bodypump, Burn en Boxmaster en doe dit met heel veel plezier!”

2 dingen waar je niet zonder kunt tijdens je werk:

“M’n eigen fitheid. Ik geef verschillende groepslessen, waarbij ik zelf het voorbeeld geef. Zou natuurlijk niet kunnen dat ik dit zelf niet vol kan houden. Daarnaast kan ik ook niet zonder m’n enthousiasme, ik wil graag dat de mensen een goede work-out krijgen en dat ligt ook deels aan mij. Als ik dit niet over kan brengen, dan geven mensen snel op. Ik begeleid ook mensen 1 op 1 met afvallen en daarvoor geldt hetzelfde. Ik wil deze mensen zo goed mogelijk begeleiden en helpen om hun doel te bereiken.”

Wat doe je als je geen zin hebt om te werken?

“Eerlijk gezegd heb ik dit heel zelden. Hooguit weleens op maandagochtend. Zo net na het weekend, dat je dan even weer moet opstarten. Maar als ik dan op de club ben, zit ik er weer helemaal in.”

Wat is het tofste/moeilijkste/mooiste wat je ooit gedaan hebt door dit werk? 

“Ik denk het tofste toch wel de ontwikkeling in het lesgeven. Ik weet nog wel dat ik als 14 jarig meisje een keer een groepsles mee deed en dacht: wauw, wat gaaf als je zo’n les kunt geven. Nooit gedacht dat ik acht jaar later zelf op dat podium zou staan.”

Wat is jouw gekste gewoonte tijdens het werk?

“Ik heb niet echt hele gekke gewoontes. Behalve dat ik altijd rond een vaste tijd eet. Ik werk vrijdagavond altijd en dan moeten mijn collega’s altijd erg lachen als ik dan stipt om 6 uur mijn avondeten eet. Ik kan er niet zo goed tegen als m’n eetpatroon anders loopt. ”

Lees ook:

Werkplek Jordy zwemleraar Strijen

Dit is de werkplek van zwemleraar Jordy: ‘Kinderen zorgen dat ik doordeweekse hectiek vergeet’

Het weekend is voorbij, de kans is groot dat ook jij vandaag weer aan het werk gaat. Om je een dosis...
Kinderfeestje Hoeksche Waard - Kikkershoek Mijnsheerenland

De werkplek van Lennart bij boerderij de Kikkershoek: ‘Kinderen vroegen me of kippen ook kipnuggets leggen’

Het weekend is voorbij, de kans is groot dat ook jij vandaag weer aan het werk gaat. Om je een dosis...

Dit is de werkplek van reisadviseur Eva Hofman: ‘Ik heb door mijn werk veel van de wereld gezien’

Het weekend is voorbij, de kans is groot dat ook jij vandaag weer aan het werk gaat. Om je een dosis...

adv.