Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de werkplek van pilatestrainer Nathalie: ‘Ik zie mijn werk niet als werk’

Door Rosanne Buitendijk 23 september 2019

Elke week laten we je een werkplek in de Hoeksche Waard zien. We beginnen deze nieuwe week op de werkplek van personal trainer Nathalie Zweerman van Sturdy Personal Training. Zij opende deze maand haar eigen pilates studio in Oud-Beijerland, waar je pilateslessen op de mat én op de speciale reformer kunt volgen.  

Naam: Nathalie Zweerman
Leeftijd: 49
Woonplaats: Rotterdam
Locatie werkplek: Oud-Beijerland

Wilde je dit werk altijd al doen vanaf dat je kind was? Of iets heel anders?

“Ik wist nooit zo goed wat ik wilde gaan doen. Ik heb heel veel paardensport gedaan, maar ik mistte de aansluiting met de top. Daarna ben ik als fitnesstrainer begonnen in Oud-Beijerland. Nu werk ik twintig jaar als personal trainer en sinds drie jaar ben ik me gaan focussen op pilates. In eerste instantie voor mijzelf, omdat het goed is voor mijn rug. Vorig jaar begon ik met reformer pilateslessen op mijn trainingslocatie aan de Rembrandtstraat en dat liep goed. De Sturdy pilates studio aan de Scheepmakershaven is mijn tweede locatie.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik heb hele wisselende dagen: soms begin ik om 9.00 uur ’s ochtends, soms om 12 uur ’s middags. Ik geef personal training aan mensen met uiteenlopende wensen. De één wil fitter worden, de ander komt uit een revalidatieproces en wil sterker worden. Bij mijn pilateslessen train je op de mat of op de reformer, een toestel dat iets meer weerstand biedt aan je lichaam. Ik werk altijd drie avonden in de week. Zondag is mijn enige échte vrije dag. Ja, het is hard werken, maar ik zie wat ik doe niet echt als werk.”

Wat vind je het leukste moment van de dag?

“De avonden. Dan lopen er vaak meerdere trainers rond, blijven mensen na het sporten vaak nog even hangen voor een kop koffie en is het gewoon een gezellige drukte.”

Noem eens twee dingen waar je niet zonder kunt tijdens je werk?

“Ik neem altijd mijn hond mee. En ik sjouw ook altijd rond met een grote tas met schone kleren, verzorgingsproducten en eten voor de hond. Er wordt vaak aan me gevraagd of ik op vakantie ga, zo groot is die tas.”

Wat doe je als je geen zin hebt om te werken?

“Dat heb ik nooit gelukkig, omdat dit echt mijn hobby is. Het gebeurt natuurlijk weleens dat mensen hier komen die er niet zo’n zin in hebben die dag. Dan probeer ik ze toch altijd te motiveren en ze er doorheen te kletsen. Dat lukt altijd wel hoor. En gelukkig komen ook heel veel mensen vol energie binnen.”

Heb je gekke gewoontes?

“Ik heb wel een tic dat alles op volgorde moet staan: de dumbbells op gewicht, de kettlebells op nummer. De andere trainers zetten alles weleens in een andere volgorde om mij te stangen, haha.”

Wat is het leukste wat je door je werk hebt meegemaakt?

“Ik vind het heel bijzonder als mensen heel specifiek als doel hebben om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Zo train ik met iemand die herstellend is van een ongeluk en met iemand die een beroerte heeft gehad. Als je dan ziet dat ze vooruitgaan, is dat heel gaaf.”

Foto: Emile Vrolijk

Mogen we ook een keer bij jouw werkplek langskomen? Mail naar [email protected]


Meer over Sturdy Personal Training ontdekken?

Sturdy Personal Training sport en bewegen

Rembrandtstraat 3, Oud-Beijerland

Bekijk meer:sport en bewegen

Meer over

Sport Werken

adv.