Dit is de werkplek van coach Marina de Kievit: ‘Ik klets zoveel dat mijn lippen droog worden.’

Door Heleen Schrijvershof 23 april 2019

Het paasweekend is voorbij, de kans is groot dat ook jij vandaag weer aan het werk gaat. Om je een dosis inspiratie te geven laten we je de werkplek van de rest van werkend Hoeksche Waard zien. We beginnen deze week op de werkplek van coach Marina.

Naam: Marina de Kievit
Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: ’s-Gravendeel
Locatie werkplek: ’s-Gravendeel
Drinkt haar koffie: Zwart met een zoetje

Wilde je dit werk altijd al doen vanaf dat je kind was? Of iets heel anders?

Nee, mijn werk is door mijzelf gecreëerd en ondernemer zijn was geen kinderdroom. Als kind had ik niet het idee dat ik dit zelf zou ontwikkelen en opzetten. Als meisje was mijn richting wel sociaal pedagogisch medewerker. Dus het sociale aspect zat er wel al vroeg in.

Wat zijn de leukste momenten van een dag/week?

De leukste momenten zijn het contact met mensen, dus echt het draaien van mijn Bliss praktijk tijdens cursussen en workshops. De dankbaarheid die er is als mensen een inzicht, een tool hebben gekregen om een volgende stap in hun leven te zetten.

2 dingen waar je niet zonder kunt tijdens je werk:

Mijn stem, want dat is essentieel zowel voor de workshops lezingen als voor de meditaties. En ook lippenbalsem. Ik klets zoveel dat mijn lippen droog worden en ben gewoon een tikje verslaafd.

Wat doe je als je geen zin hebt om te werken?

Dan verander ik de situatie. Als er iets blijkt te zijn waar ik geen zin in heb of waar ik moeite mee heb, dan heb ik nu de rijkdom om het te veranderen. Dus geen zin, ken ik niet. Oké, buiten het administratieve stuk – maar daarvoor heb ik hulp in dienst.

Wat is het mooiste wat je ooit gedaan hebt door dit werk?

Een van de mooiste dingen is dat ik mensen zie, die met elkaar een vriendschap of een verbinding aan gaan die elkaar anders nooit hadden ontmoet. Het is eigenlijk niet mogelijk om te kiezen.

Wat is jouw gekste gewoonte tijdens het werk?

Ik zelf vind weinig tot niks gek. Maar ik blijk wel druk te zijn in mijn mimiek, dus beweeg veel. Ik heb wel een tik en dat is de hele tijd lippenbalsem smeren. Je zou bijna zeggen Blisstex ipv Blistex smeren.

Marina de Kievit - coach Hoeksche Waard

Oproep! Mogen we ook eens op jouw werkplek in de Hoeksche Waard langskomen? Mail naar [email protected] en wie weet zien we je snel!

Lees ook:

Pakketbezorger Hoeksche Waard

Dit is de werkplek van pakketbezorger Martin: ‘Binnen werken is niks voor mij’

Het weekend is voorbij, de kans is groot dat ook jij vandaag weer aan het werk gaat. Om je een dosis...

adv.