Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schoonzussen Muriel en Margret openen Brillen Atelier: ‘Een bril is óók mode!’

Aangeboden door Voorwinden Modemall 25 maart 2020

Voorwinden Modemall ken je als dé plek voor alles wat met mode te maken heeft. Daar komen nu ook brillen bij, dankzij schoonzussen Muriel en Margret Oosting. In het pand van Voorwinden in ‘s-Gravendeel zijn zij deze maand begonnen met Brillen Atelier. Ze geven je graag een deskundige oogmeting en je vindt er een breed assortiment aan (zonne)brillen én lenzen. “Voor elke portemonnee!”

De twee schoonzussen vullen elkaar perfect aan. Eigenares Muriel is gediplomeerd opticien en heeft jarenlange ervaring in de brillenwereld. De laatste tien jaar werkte ze in het Rotterdamse Oogziekenhuis. Het modieuze aspect van een bril is natuurlijk ook belangrijk en dat is dan weer de specialiteit van Margret, die ook veel werkervaring heeft in de optiekwereld.

Toch weten beide zussen wel iets van elkaars specialiteit af. “We doen bijvoorbeeld allebei oogmetingen”, vertelt Muriel. “En we volgen allebei de laatste trends op brillengebied. Maar we vullen elkaar op deze manier wel erg goed aan.”

Brillen Atelier Voorwinden - interieur
Beeld: Muriel Oosting

Breed assortiment

“We hebben een weloverwogen assortiment met brillen en monturen in elke prijsklasse”, vertelt Muriel. “We bieden zowel moderne, vlotte monturen als wat traditionelere varianten. En alles wat daar tussen in zit. We hebben iets voor iedere leeftijd, smaak en portemonnee. Ook voor contactlenzen kun je bij ons terecht.”

Aandacht

Met de start van Brillen Atelier ging een langgekoesterde wens van Muriel om voor zichzelf te beginnen in vervulling. “Ik heb in mijn vorige werkzaamheden veel geleerd en gezien. Vooral hoe je omgaat met mensen vind ik belangrijk. Echt aandacht voor iemand hebben. Dat wil ik terug laten komen in hoe wij de winkel runnen. Het is leuk om een mooie bril te verkopen, maar het sociale aspect is minstens zo belangrijk. We zoeken graag toenadering tot de mensen.”

Beeld: Arno Hoogwerf

Oogmeting aan huis

Die toenadering mag je letterlijk nemen. Muriel biedt namelijk ook oogmetingen aan huis aan, in de driehoek ‘s-Gravendeel, Puttershoek en Maasdam. Zodra de gezondheidssituatie rondom het coronavirus dit toelaat, tenminste. Muriel: “Iemand die slecht ter been is, bijvoorbeeld, wil ik toch een oogmeting of service aan een bril kunnen bieden.”

Hoe gaat dat dan, zo’n oogmeting aan huis? Is dat geen gezeul met zware apparatuur? “Nee hoor, integendeel”, vertelt Muriel. “Ik heb een pasbril, een heleboel pasglazen en een letterkaart mee. Met die middelen kan ik overal een oogmeting uitvoeren. Daar heb ik dus niet per sé zware of logge apparatuur voor nodig, zoals een autorefractor.”

Voor oogmetingen bij kinderen werkt Brillen Atelier samen met Ilona Velleman, eigenaar van orthoptistenpraktijk De Knipoogjes in Maasdam. “Ilona is gespecialiseerd in het doen van oogmetingen bij kinderen tot tien jaar, vertel Muriel. “Dit lukt bij jonge kinderogen vaak niet bij de opticien.”

Aangepaste openingstijden

Ook in de huidige tijd met aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Muriel: “Zolang Voorwinden open is, zijn wij dat ook. We houden uiteraard de aangescherpte hygiënemaatregelen en aangepaste openingstijden aan. En mensen mogen altijd bellen, mailen of via sociale media contact opnemen.”


Meer over Brillen Atelier ontdekken?

Brillen Atelier opticiens

Geopend12:00 - 17:00

Smidsweg 7, 's-Gravendeel

Bekijk meer:opticiens

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Voorwinden Modemall. Meer over Voorwinden Modemall ontdekken?

Voorwinden Modemall kledingwinkels

Geopend12:00 - 17:00

Smidsweg 7, 's-Gravendeel

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.