Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Petra begon een superleuke cadeauwinkel op haar boerenerf: ‘Het is groter geworden dan ik dacht’

Door Rosanne Buitendijk 23 oktober 2020

We vonden een hele goede reden om naar Nieuw-Beijerland te rijden: een bezoekje aan de nieuwe cadeauwinkel Mooi onder de Wilg. De winkel én kapsalon vind je niet in de winkelstraat van het dorp, maar bij de boerderij van Petra Bos en haar man aan de Kreekkant. Misschien even zoeken, maar zeker de moeite waard!

Het zat al een tijd in haar hoofd: als de jongste naar school is, begin ik hier een kapsalon. Maar toen liep Petra op vakantie zo’n leuke cadeauwinkel binnen, dat ze zei: dit wil ik óók. En dus doet ze het gewoon allebei. “Waarom eigenlijk niet? Mensen die bij mij in de stoel zitten weten dat ik soms even een klant in de winkel moet helpen, maar het loopt hartstikke leuk zo samen.”

‘Ik kan niet stilzitten’

Haar man is spruitenteler, Petra is een geboren kapster. “Op mijn derde was ik altijd al bezig met het haar van mijn poppen. Vanaf mijn zestiende stond ik in een kapsalon. De laatste jaren zorgde ik voor de kinderen, maar dat ik dit weer ging oppakken, was eigenlijk heel vanzelfsprekend. En ik vind het leuker dan ooit. Natuurlijk is het nu heel anders, en is het soms heel druk. Maar daar houd ik van. Ik kan niet goed stilzitten.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Schuur omgetoverd naar winkel en salon

De schuur bij hun boerderij waar de kapsalon en winkel nu in huist, werd compleet verbouwd. Dit was voorheen een echte opslagschuur waar vooral kinderfietsen en traptractors stonden. Die hebben een ander plekje gekregen. De verbouwing ging van een leien dakje. “We wilden het oude karakter graag benadrukken, maar wel een moderne inrichting. Onze timmerman Ronald Vermeulen snapte het precies. Hij is gewoon begonnen en het liep vanzelf.”

Gewoon doén

Gewoon beginnen, dat is ook wel zo’n beetje het motto van Petra. “Misschien naïef, maar ik heb niet wekenlang gepiekerd of ik dit wel moest gaan doen. Als ik iets in mijn hoofd heb, ga ik ervoor. Het ging allemaal redelijk snel: de vergunningsaanvraag, de verbouwing, de opening. Voor de kapsalon heb ik geflyerd op dorp, voor de cadeauwinkel helpen mijn Facebook- en Instagrampagina me enorm. Uit heel de Hoeksche Waard weten klanten me te vinden. Dat heeft me niet eens zoveel moeite gekost.”

Overprikkeld

Als beginnende winkelier kan het wel knap lastig zijn om de merken te mogen verkopen die jij graag in je winkel zou zien. Petra droomde van kleding- en interieurmerk Zusss. “Maar zij stellen heel strenge eisen aan hun verkooppunten en ik kon natuurlijk nog helemaal geen resultaten laten zien.  Ik ben blij dat ik toch toestemming kreeg, want het is echt een publiekstrekker. Maar ik heb natuurlijk nog veel meer leuks: mooie woonaccessoires van Gusta, kaarten van Dottig – dat zijn twee dames uit Klaaswaal, muurcirkels van Label R. Daar vroegen ze zich af of we die cirkels hier in de Hoeksche Waard soms éten, zo hard vliegen ze hier de winkel uit. De winkel is veel groter geworden dan ik dacht, want ik kom gewoon zoveel leuks tegen. Soms zeggen klanten: ik raak overprikkeld, zóveel leuks zie ik. Dat vind ik alleen maar fijn, want ik wil graag dat je altijd slaagt bij mij. Van jong tot oud, man of vrouw: voor iedereen heb ik iets.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Meer over Mooi onder de Wilg ontdekken?

Mooi onder de Wilg cadeauwinkels

Geopend18:30 - 20:00 *

Kreekkant 3, Nieuw-Beijerland

Bekijk meer:cadeauwinkels

Lees ook:

Kijk nou! Rituals in Oud-Beijerland en hier moet je zijn

Een Rituals winkel in de buurt, dat bleek twee jaar geleden al hoog te staan op de verlanglijst van ...

Proost! In Mariekes net geopende winkel vind je ruim 200 soorten speciaalbier

Oud-Beijerland heeft er een nieuwe winkel bij: één die tot de nok toe is gevuld met speciaalbieren. ...
bij marie strijen

AnneMarie was peuterjuf en is nu ‘winkeljuf’ in haar eigen cadeauwinkel Bij Marie

De slingers hangen bijna op in cadeauwinkel Bij Marie in de Kerkstraat in Strijen. AnneMarie Goud op...

Droom zacht: vanaf volgend jaar kun je slapen in de kersenkas van Vers Hoeksche Waard

Soms komen dromen uit. Vanaf volgend seizoen kun je overnachten in de Heinenoordse kersenkas waar Es...

adv.