5x dit doen deze ondernemers nu: ‘Geen klanten, maar drukker dan ooit’

Ondernemen is nooit saai, zeker niet als de wereld op zijn kop staat zoals nu. Hoe komen Hoeksche Waardse ondernemers deze periode door? Zelfs al ligt hun branche stil, vervelen is er niet bij.

Willeke van der Pligt, Buitengoed de Kriekenboogerd

‘We gaan gewoon vroeg op. We hebben genoeg onderhoud te doen’

Willeke Kriekenboogerd camping vergaderen Hoeksche Waard

“Normaal gaat op 1 april onze camping open. De vergaderruimte en bed & breakfastkamers kunnen het hele jaar door geboekt worden. Maar omdat dat vaak zakelijke gasten zijn, hebben we al weken niemand gezien. Dus in plaats van de vergadertafel te dekken, zit ik nu in mijn oude kloffie op de trekker. Er is genoeg onderhoudswerk te doen. We gaan gewoon vroeg op en steken onze handen uit de mouwen. De campinggasten hebben we allemaal persoonlijk opgebeld dat we de start van het kampeerseizoen uitstellen tot 1 juni. Hopelijk kan het dan weer, al zou het mij ook niet verbazen als er in de zomer nog de nodige maatregelen zijn. Iedereen die bij ons had geboekt, heeft zijn geld teruggekregen. We denken dat ze nog wel eens terugkomen, zonder scheve gezichten. Het belangrijkste nu is om geen risico’s te nemen. Je kunt iedereen het beste helpen door even thuis te blijven, dus dat is wat we doen.”

De Kriekenboogerd

2e Kruisweg 1A, 3262 LM Oud-Beijerland

Meer informatie

Danny van der Molen, rijschool Lespunt opleidingen

‘Eindelijk tijd om alle plannen die we al hadden uit te werken’

Foto: Lespunt opleidingen

“Toen het CBR dicht ging, hebben wij ook onze rijlessen gestopt. Pas anderhalve week later kwam het officiële besluit dat ook rijscholen het werk moesten neerleggen. Wij voelden er ons niet prettig bij om door te gaan. In een auto kun je onmogelijk anderhalve meter afstand houden. We hebben normaal gesproken acht lesauto’s rijden in de Hoeksche Waard. Die zijn intussen allemaal grondig gepoetst. De instructeurs zitten nu allemaal thuis. We hebben werktijdverkorting aangevraagd en doen een beroep op de subsidies die er zijn. We hebben gelukkig zelf ook best een buffer, maar het gaat snel. Zelf heb ik nog geen dag stil gezeten. Ik ben samen met Paul Carré eigenaar van het bedrijf en we zijn nu juist alle plannen die we al hadden aan het uitwerken We hebben altijd honderdduizend ideeën, maar nooit tijd. Nu wel. Zo schrijven we nu een cursus vaarbewijs en ontwikkelen we een VCA-cursus. Als het normale leven straks weer op gang komt, kunnen we daarmee starten. We gaan dan ook de motorrijlessen en scooterlessen weer geven. Verder is dit dé tijd om social media goed bij te houden. Je wilt toch in beeld blijven.”

Lespunt opleidingen

Edisonstraat 82, Numansdorp

Meer informatie

Elise Soffree, beautysalon Dermalise

‘Nu doorpakken en er straks sterker uitkomen’

elise dermalise
Foto: Magda Spiering

“Mijn winkel is open, maar de beautybehandelingen zijn weggevallen. Zodra de maatregelen bekend werden, ben ik me nog meer op online gaan focussen. Mijn webshop liep gelukkig al en ik ben nu nog actiever op social media. Normaal gesproken werk ik vier dagen per week, nu zijn dat er eerder zeven. Op straat is het rustig, maar ik wil toch zichtbaar blijven. Mijn collega Laura verzon al een leuke quiz en Kayleigh gaat online een massage geven. Ik volg nu een cursus om zelf via Instagram een cursus te gaan geven. Daar wil ik rond 20 april mee starten en het zal gaan over skin– en selfcare. Verder richt ik me nu op beauty treatments at home: pakketjes met verzorgingsproducten, een uitgebreide uitleg en stappenplan. In Oud-Beijerland bezorg ik gratis als je de code ‘bezorgobl’ gebruikt. Een vriendin heeft aangeboden om op twee dagen in de rest van de Hoeksche Waard te bezorgen. Super lief, want als ik alle verzendkosten voor mijn rekening moet nemen, loop ik daar op leeg. Ik probeer er deze tijd het beste van te maken. Het is nu doorpakken en er sterker uitkomen. Ik ben een positivo en geloof dat deze hele situatie ergens goed voor is. De aanleiding is niet leuk, maar ik geloof dat we wat minder gehaast en gejaagd zijn en de kleine dingen die we wel hebben, meer waarderen.”

Dermalise

Oostdijk 59, 3261KC Oud-Beijerland

Nu gesloten

Meer informatie

Stefan Elderson, gasterij De Drie Linden

‘We begonnen expres niet gelijk met een afhaalmenu’

stefan ralph de drie linden
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

“Alles ging ineens zo snel. Binnen een paar uur mocht de horeca helemaal niet meer open. We wilden even afwachten hoe alles zou lopen. Voor je het weet tuig je van alles op om te kunnen afhalen of bezorgen, en mag dat ook niet meer. Nu we ook in elk geval deze maand niet open mogen, voelen we ons genoodzaakt om ons ook op afhalen te richten. Van donderdag tot zondag kun je bij ons diverse gerechten afhalen. We hebben afgelopen weken veel nagedacht. Wat is nou wijsheid? We willen hier niet met een volle bezetting in de keuken staan en veel mensen over de vloer hebben. Daarom moet je vóór 12 uur je bestelling doorgeven en spreken we een tijd af waarop je die kan afhalen. Zo kunnen wij de controle houden op hoeveel we moeten inkopen, hoeveel personeel we nodig hebben én hoeveel mensen er naar ons toe komen. De afgelopen weken zijn we zelf zoveel mogelijk thuis geweest en een plan gemaakt voor wat wij kunnen doen in deze tijd. Want je kunt wel subsidies aanvragen, maar dat dekt niet wat je normaal gesproken in zeven weken aan omzet hebt. Zo hebben we een leuke paasactie bedacht. Normaal gesproken hebben we een paasbrunch, nu komen we op zondag 12 april je paasontbijt thuis bezorgen. En je mag gewoon in je pyjama de deur voor ons open doen.”

Gasterij de Drie Linden

Zuidzijdsedijk 29, 3264 LG Nieuw-Beijerland

Nu geopend

Meer informatie

Daisy Simons, kapsalon By Daisy

‘We maken nu veel inspiratievideo’s, maar niet hoe je zelf kunt knippen. Doe dat vooral niet. ‘

Foto: Joyce Tekst & Fotografie

“De telefoon staat roodgloeiend. We krijgen heel veel vragen van klanten over knippen en kleuren. Voor onze vaste klanten mengen we haarverf volgens hun persoonlijke recept en bezorgen dat aan huis. We hangen het aan de deur en sturen een appje dat ze aan de slag kunnen. Ze krijgen een uitgebreid stappenplan en video zodat het niet kan mislukken. Een weekje later naar de kapper is meestal niet zo’n probleem, maar als je zeven weken niet kunt gaan, dan heb je intussen toch een flinke uitgroei. Veel klanten vragen ook of we niet een video kunnen maken hoe ze zelf hun haar kunnen knippen. Dat gaan we niet doen. Wat dat betreft is er maar één goed advies: doe het vooral niet zelf. Knippen is echt een vak apart. We geven met alle liefde tips hoe je haar kunt stylen en föhnen om het er toch goed uit te laten zien. Maar alsjeblieft, blijf van de schaar af. Als het haar van je man of kind te lang wordt, kun je echt beter met gel of wax aan de slag dan met een schaar. Onze dagen zien er nu heel anders uit. Ik zit veel achter de laptop en aan de telefoon om klanten zoveel mogelijk te helpen met hun haarvragen. Ook is er nu wat meer tijd om aan ons eigen haarmerk. We zijn nog elke dag bezig met ons vak, maar missen het contact met de klanten ontzettend. Maar we blijven positief en tellen af. Al voor de coronacrisis plaatsen we regelmatig voor- en na foto’s van klanten in onze stoel. Dat kunnen straks nog wel eens spectaculaire foto’s gaan worden.”

By Daisy

Voorstraat 16, 3286 AX Klaaswaal

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Chen en Johnnie begonnen hun eigen sportclub: ‘Onze sportschool voelt als een klein dorp’”

Chen en Johnnie begonnen hun eigen sportclub: ‘Onze sportschool voelt als een klein dorp’

Aangeboden door Anytime Fitness Numansdorp

Chen en Johnnie van Anytime Fitness Numansdorp
Ga naar “Goals! 8 x deze Hoeksche Waarders hebben jaloersmakend werk”

Goals! 8 x deze Hoeksche Waarders hebben jaloersmakend werk

Ga naar “Snik! Wéér sluit een cadeauwinkel, Bij Marie gaat als webshop verder: ‘Energie is op’”

Snik! Wéér sluit een cadeauwinkel, Bij Marie gaat als webshop verder: ‘Energie is op’

In onze gids

Ga naar “Restaurant De Batterij”

Restaurant De Batterij

 • Sassedijk 6a
 • Restaurants en horeca
 • 12:00 - 23:00
Restaurant de BatterijRestaurant de Batterij

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “GreenChef taupe pannen van € 69,99 voor € 34,99”

GreenChef taupe pannen van € 69,99 voor € 34,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Tefal Hard Titanium Pro pannen van € 40,99 voor € 20,49”

Tefal Hard Titanium Pro pannen van € 40,99 voor € 20,49

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49”

A-merk slippers van € 24,99 voor € 22,49

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Vinyl tafelkleed € 3,99”

Vinyl tafelkleed € 3,99

 • Geldig t/m 5 juli 2022
Ga naar “WC Eend toiletblok of Glade verfrisser van € 4,89 voor € 0,99”

WC Eend toiletblok of Glade verfrisser van € 4,89 voor € 0,99

 • Geldig t/m 5 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Receptiemedewerkers”

Receptiemedewerkers

 • Museum Hoeksche Waard
 • Parttime
Museum Hoeksche Waard
Ga naar “Content Manager”

Content Manager

 • BY Voorwinden (Oud-Beijerland)
 • Fulltime
voorwinden-oud-beijerland-kledingwinkel-damesmode
Ga naar “Marketing Coördinator”

Marketing Coördinator

 • Duifhuizen Tassen en Koffers
 • Parttime
duifhuizenoudbeijerland
Ga naar “Assistent Content Manager”

Assistent Content Manager

 • BY Voorwinden (Oud-Beijerland)
 • Fulltime
voorwinden-oud-beijerland-kledingwinkel-damesmode
Ga naar “Extra Medewerkers”

Extra Medewerkers

 • Museum Hoeksche Waard
 • Fulltime/Parttime
Museum Hoeksche Waard