Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Olé! Emar en Jelte openden na de lockdown een nieuwe Spaanse tapasbar in Oud-Beijerland

Door Rosanne Buitendijk 29 mei 2020

Sinds de horeca op 1 juni weer open is, heeft Oud-Beijerland er een nieuw restaurant bij. Smook-eigenaar Emar den Braber opende samen met chef-kok Jelte Zwart tapasrestaurant El Toro. Hier waan je je komende zomer tóch een beetje op vakantie.

Emar wilde maar wat graag iets doen met de ruimte boven Smook. Er werden weleens grote groepen neergezet, maar ja, dan miste je wel het Smook-gevoel van beneden. Met chef-kok Jelte Zwart bedacht hij het ultieme plan: een tapasrestaurant. De afgelopen maanden – voor de lockdown – hebben ze dat al een beetje uitgetest met verschillende tapasavonden bij Smook. “Een week nadat we de keuken voor El Toro hadden besteld, kondigde Mark Rutte aan dat alle horeca dicht moest. Tja. Toen konden we kiezen: alles on hold, of toch doorgaan. Aangezien restaurant niet voor eeuwig dicht blijven, zijn we doorgegaan.”

Verbouwen in plaats van koken

De tijd hebben ze goed benut: de verbouwing deden ze namelijk helemaal zelf. Jelte: “Ik kan tegenwoordig dus niet alleen patatas bravas maken, maar ook tegels zetten en keukens plaatsen.” Die verbouwing was dan ook meteen de reden dat Smook zich niet aan bezorgen en afhalen van maaltijden waagde. Emar: “We hadden onze handen vol aan de verbouwing. Al vroeg ik me ook af in hoeverre we onze kwaliteit konden hooghouden als we zouden gaan bezorgen. Je kunt geen tournedos bezorgen die onderweg in het aluminiumfolie nog helemaal is doorgegaard.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Terras

De coronamaatregelen brengen natuurlijk wel wat beperkingen met zich mee. Aan lang niet alle tafels binnen kunnen gasten plaatsnemen. Gelukkig is er ook een buitenterras. El Toro krijgt het terras voor de deur, aan de haven. Het terras aan de zijkant van het pand wordt dan voor Smook. Aan de zijkant is voorlopig ook de entree van Smook, zodat de gasten van El Toro de ingang aan de voorkant kunnen nemen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het terras aan de zijkant een tapassteeg wordt. “Echt zoals je het in Spanje ook ziet,” vertelt Emar.

Voor de foto trekt hij even een keurige, zwarte koksbuis aan. “Zo, dit is het voor eerst in 2,5 maand dat ik dit aan heb. Voelt goed!”


Meer over El Toro ontdekken?

El Toro tapas restaurants

Vandaag gesloten

Havendam 12, Oud-Beijerland

Bekijk meer:tapas restaurants

adv.