Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Odette opende pop-up woonwinkel Stuff&Fluff: ‘Ik word blij van mooie spullen om me heen’

Door Rosanne Buitendijk 9 juli 2019

Ha, we hebben er weer een leuk adresje voor leuke woonspullen bij! Odette Fischer opende afgelopen weekend in Oud-Beijerland haar pop-up shop Stuff &Fluff Woonspullen, vol leuke, industriële en handgemaakte woonaccessoires. 

Haar winkeltje zit aan de Oostdijk, naast Soffree on Fifty-Four. Wonen en interieur is al van kinds af aan haar grote liefde, maar toch doet ze het er voorlopig even bij. Odette werkt namelijk ook nog gewoon drie dagen in de week bij Radio Vos in Numansdorp.  “Maar ik wilde meer met mijn passie doen, dus begon ik anderhalf jaar geleden met mijn webshop. Toen ik dit pandje kon huren, ben ik daarvoor gegaan. De sfeer van de producten die ik verkoop, komen in een echte winkel beter over dan op een foto.”

Grote dromen

Stuff&Fluff  is een pop-up winkel, maar Odette heeft grotere dromen.  “Ik huur deze winkelruimte nu voor een half jaar. Het liefst zou ik daarna een groter pand huren. Ik heb namelijk nog zoveel meer leuke dingen die ik hier niet goed kwijt kan. Ik heb net nog een bestelling grote vloerkleden gedaan – ik moet nog even kijken hoe ik dat een plaatsje kan geven. Een grotere winkel en dan daarboven wonen, dat lijkt me ideaal.”

Eerlijke accessoires

De spullen in haar winkel hebben een industriële en natuurlijke look. “Zwart staal combineert supermooi met bamboegras, gevlochten vloerkleden en robuuste houten meubels. Achter de meeste spullen die ik verkoop zit een verhaal. Zo heb ik tassen van Wijnand Buitendijk uit Zuid-Beijerland die met de opbrengst kleinschalige projecten in Gambia steunt. En ik heb mooie accessoires van Yoshiko Home uit Thailand. Dat merk staat voor fair made, fair paid. Alles is handgemaakt, dus niks is hetzelfde.”

stuff & fluff woonwinkel oud-beijerland

Variatie

Van eenheidsworst houdt Odette absoluut niet. “Dat je bij iemand op de koffie gaat en precies dezelfde spullen ziet staan als bij jou en je buurvrouw thuis. Ik koop juist klein in. Dat is wat ingewikkelder, maar dan kan ik wel vaker mijn assortiment vernieuwen. En het zorgt dat niet iedereen hetzelfde heeft staan.”

Kleine aanpassingen, groot effect

Ook te koop in Odette’s winkel: de armbandjes en oorbellen die haar 13-jarige dochter samen met een vriendinnetje maakt. “Daar zijn ze heel serieus mee bezig. Ze maken hele berekeningen van wat ze kwijt zijn aan inkoop en wat ze als verkoopprijs kunnen vragen.” En ook niet onbelangrijk: het resultaat ziet er heel leuk uit. Want dat is wel een vereiste. Odette:  “Ik word gewoon blij van mooie spullen om me heen. Mensen die mij kennen, zullen mij zeker herkennen in deze winkel. Ik vind het leuk om te laten zien dat je echt niet de hele boel om hoeft te gooien om je huis een andere sfeer te geven. Kleine aanpassingen kunnen al heel veel doen voor je interieur. En je hoeft dingen echt niet te gebruiken waar ze voor zijn. Ik heb hier een paar placemats aan de muur en een dienblad aan de kapstok. Waarom niet?”


Meer over Stuff&Fluff Woonspullen ontdekken?

Stuff&Fluff Woonspullen woonwinkels

Vandaag gesloten

Oostdijk 50, Oud-Beijerland

Bekijk meer:woonwinkels

adv.