Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De nieuwe bloemenwinkel in Puttershoek opent dit weekend en zo ziet het eruit

Door Rosanne Buitendijk 31 januari 2020

Op het Oranjeplein in Puttershoek hangt voortaan niet alleen meer de geur van de warme broodjes van de bakker, maar ook van de verse bloemen van de gloednieuwe bloemenzaak De Drie Lelies. Een toepasselijkere naam voor een bloemenwinkel in Puttershoek is er bijna niet.

Puttershoeker Richard Mol is de eigenaar van de zaak, maar geen zorgen: hij is niet degene die mooie boeketjes gaat draaien. “Daar heb ik helemaal geen verstand van,” lacht hij. Zijn team gelukkig wel.

Binnengluren

We mochten deze week alvast even binnenkijken in de nieuwste winkel in Puttershoek. De ramen zijn nog afgeplakt, maar zodra de deur op een kier staat, worden er vanaf de straat de nodige nieuwsgierige blikken naar binnen geworpen.

Met elkaar opbouwen

Medewerkers Ellen en Lilian zijn intussen druk bezig om alle bloemen die net zijn binnengekomen, een plek in de winkel te geven. De accessoires als potten, vazen en kaarsen staan al te pronken in de industriële open kast. “Heerlijk om het zo vanaf het begin hier iets moois te maken,” zegt bloemiste Ellen. “Welke baas geeft je nou de vrijheid om het helemaal neer te zetten zoals jij wilt?”

Koffie en bloemen

In de winkel heb je ruime keus uit vaste planten, losse, verse bloemen en woonaccessoires. De boeketten worden voor je gemaakt aan de lange bar, waar ook nog een aantal krukken komen te staan. Terwijl jij op jouw boeket wacht, kun je daar gewoon een lekker kopje koffie bij krijgen.

De winkel opent op 1 februari om 9.00 uur. Richard: “We gaan geen linten doorknippen of ander geks, we gaan gewoon open en hebben zin in wat er op ons afkomt.”

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Meer over Bloemisterij De Drie Lelies ontdekken?

Bloemisterij De Drie Lelies bloemisten

Oranjeplein 16, Puttershoek

Bekijk meer:bloemisten

adv.