Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Monique maakte van een oud leegstaand pand een super stijlvolle winkel

Door Rosanne Buitendijk 7 februari 2020

Het was even een paar maanden hard werken, maar dan heb je ook wat: een prachtige boetiek vol mode en accessoires. Monique Botterman en haar man namen het oude, leegstaande winkelpand van Van der Ham op de Oostdijk in Oud-Beijerland flink onderhanden. De gedateerde gevel verdween en maakte plaats voor een zelfgemaakt eikenhouten kozijn met grote ramen. Zo stap je nu binnen in de net geopende boetiek Just Be.

De winkel ziet er hartstikke uitnodigend uit om even binnen te stappen, en als je dat doet, word je niet teleurgesteld. Al is het maar omdat Monique weet hoe je iemand in een paar seconden helemaal op haar gemak stelt.

Van hobby naar werk

Ze heeft dan ook al bijna tien jaar winkelervaring. De voorloper voor Just Be was boetiek Just Today, aan de West-Voorstraat. Die winkel runde Monique samen met schoonzus Anne Marie, maar vorig jaar besloten ze het over een andere boeg te gooien. Anne Marie stopte, Monique ging er juist helemaal voor. Nieuw winkelpand, nieuwe naam, dezelfde vertrouwde stijl. Ze zei haar baan in het onderwijs op. Monique stond namelijk dertig jaar voor de klas, de laatste jaren op een school voor blinden- en slechtzienden in Rotterdam. De winkel deed ze er toen bij als hobby, nu is haar hobby haar werk.

“Twee dingen waar je als kind van droomt: juf worden of winkeltje spelen. De kinderen op school zeiden ook: oh juf, mag je dan ook met de kassa spelen? Haha. Nou en of. Ach, ik ga ze missen. Maar het was tijd om deze droom achterna te gaan,” zegt Monique met haar sympathieke lach.

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Herinneringen maken

Vorige week was de officiële opening van de boetiek Just Be. Ook de vorige eigenaresse, mevrouw Van der Ham, kwam even kijken wat er met haar pand is gebeurd. “Dat was zo lief. Haar man werd in 1947 hier geboren. Vanaf haar huwelijk heeft ze hier gewoond en kinderen gekregen. Ze zei tegen mij: ik heb hier zoveel mooie dingen meegemaakt. Nu is het aan jou.”

Monique voelt zich al helemaal thuis op haar nieuwe plek op de dijk. “Ik dacht dat ik het uitzicht op de Vliet en de mooie bomen voor de deur zou missen, maar hier gebeurt buiten zoveel meer. Ik heb de afgelopen dagen heel veel vertrouwde gezichten gezien, maar ook een hoop nieuwe. En we boffen zo met de buren. Iedereen is zo enthousiast en denkt met elkaar mee. Dat zorgt voor een leuke sfeer.”

Smaak en stijl

Aan haar smaakgevoel hoef je niet te twijfelen. In de winkel hangen prachtige, tijdloze items van merken als Yaya, King Louie en Lolly’s Laundry. Maar ook qua interieur weet Monique wat ze doet. Mooi gestijlde hoekjes, een opvallende vloer, leuke behangetjes in de paskamer, een vintage poppenwagen waar kinderen rustig even mee mogen spelen. De inrichting van de winkel bedacht ze zelf. En als je dan getrouwd bent met een handige man, komt dat vanzelf goed.

Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard
Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Meer over Just Be ontdekken?

Just Be kledingwinkels

Vandaag gesloten

Oostdijk 3, Oud-Beijerland

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.