Klaar met saai wit of zwart: operatieassistente Yolanda helpt je aan vrolijke sokken

Foto: Gerse Sokken (Somm Fotografie)

Je zou zeggen: als operatieassistent in het Maasstad ziekenhuis heb je genoeg aan je hoofd. Toch zette Yolanda Bal in haar vrije tijd een webshop op gevuld met vrolijke sokken. “Ik heb niks met saaie sokken. Het mag best wat vrolijker!”

Yolanda heeft juist dankzij haar werk in het ziekenhuis een tic voor gekke sokken. “We dragen hier allemaal dezelfde pakken. Juist met je sokken kun je je onderscheiden. Ik heb al zo vaak gemerkt dat deze sokken een soort ijsbrekers zijn. Het levert leuke praatjes op. Een luchtig praatje over opvallende sokken en mensen zijn gelijk een stukje minder gespannen,” vertelt Yolanda enthousiast aan de telefoon.

Bontgekleurd met gekke printjes

Ze woont inmiddels in Oud-Beijerland, maar vanwege haar Rotterdamse achtergrond noemde ze haar online sokkenwinkel ‘Gerse Sokken’. “Gers staat voor leuk, gaaf, mooi, tof. Dat vond ik heel passend bij de bontgekleurde sokken met gekke printjes die ik verkoop.” Haar collega’s in het ziekenhuis weten Yolanda goed te vinden voor een paar nieuwe sokken, maar met haar webshop richt ze zich op iedereen die klaar is met saaie sokken. Bestellingen kun je zelfs aan huis bij Yolanda afhalen. Of ze stuurt ze op, dat kan natuurlijk ook.

Heel makkelijk met de was

Behalve dat je gelijk vrolijk wordt van zo’n paar knalblauwe sokken met pinguïns of alpaca’s er op, is het ook een stuk makkelijker in de was, zegt Yolanda met een knipoog. “Je ziet gelijk welke bij elkaar horen, je hoeft nooit meer eindeloos dezelfde zwarte sokken bij elkaar te zoeken.”

Eigen ontwerpen

Haar zolder staat inmiddels vol met sokken. “Ik koop ze in bij een leverancier uit China. Later dit jaar wil ik mijn eigen ontwerpen lanceren. Dat lijkt me helemaal gaaf!”

Wil je ook vrolijke sokken? Hier zie je welke printjes Yolanda op dit moment heeft.

Gerse Sokken

Oud-Beijerland

Meer informatie

Lees ook:

Gerse Sokken

Oud-Beijerland

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Chen en Johnnie begonnen hun eigen sportclub: ‘Onze sportschool voelt als een klein dorp’”

Chen en Johnnie begonnen hun eigen sportclub: ‘Onze sportschool voelt als een klein dorp’

Aangeboden door Anytime Fitness Numansdorp

Chen en Johnnie van Anytime Fitness Numansdorp
Ga naar “Goals! 8 x deze Hoeksche Waarders hebben jaloersmakend werk”

Goals! 8 x deze Hoeksche Waarders hebben jaloersmakend werk

Ga naar “Snik! Wéér sluit een cadeauwinkel, Bij Marie gaat als webshop verder: ‘Energie is op’”

Snik! Wéér sluit een cadeauwinkel, Bij Marie gaat als webshop verder: ‘Energie is op’

In onze gids