Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joe opent 1 juni een café: ‘De timing leek perfect met het EK en Olympische Spelen in de zomer’

Door Rosanne Buitendijk 23 mei 2020

Joe van Gils is pas 22 maar mag zich straks de jongste kroegbaas in de Hoeksche Waard noemen. In het kleine café aan de Strijense haven – voorheen café Assenberg en de Vertraging – opent hij op 1 juni café De Haven. De sportzomer trok hem over de streep om het te gaan doen, maar ook al loopt alles anders, toch ziet hij het positief in.

Hoe een 22-jarige er bij komt een kroeg te openen? Simpel: deze kroeg hóórt bij zijn familie. Zijn opa nam café Assenberg aan het begin van deze eeuw over van de toenmalige eigenaar en zorgde voor een glorieuze start van De Vertraging. Toen de laatste kroegbaas vorig jaar de deur van De Vertraging definitief dicht trok, keken Joe, zijn moeder en opa elkaar aan en was het al gauw beklonken: Joe zou weer wat van de kroeg gaan maken. Dat hij net afgestudeerd was en aan zijn eerste baan begon, stond hem niet in de weg. “Ik organiseer onderwijsevenementen en dat kan ik prima combineren met het café.”

Sportzomer trok hem over de streep

In januari van dit jaar zag 2020 er voor Joe en zijn café veelbelovend uit. “Er zat een EK aan te komen in de zomer, de Olymische Spelen stonden op het programma. Dat heeft me echt wel over de streep getrokken om het te gaan doen. Dat zijn normaal topzomers voor een horecaondernemer. Tja. Toen kwam corona. Toch zie ik het nog steeds positief in. Er zijn festivals, geen evenementen, maar mensen willen er toch even op uit. Mijn terras is straks een van de grootste in de Hoeksche Waard, dus dat kan hier perfect.”

Terras én dorpskroeg

“Ik huur de terrasvlonder in de haven van de gemeente. Daarmee heb ik zo’n honderd vierkante meter terras. De eerste maanden ga ik me focussen op het terras. Het café zelf is zo klein, daar kunnen 8 mensen binnen als iedereen anderhalve meter afstand houdt. Dat is niks. Uiteindelijk wil ik het hier het echte dorpskroeggevoel wel krijgen, maar niet zolang de coronamaatregelen nog gelden. Als we het doen, doen we het wel gelijk goed.”

Jong en oud

Zo vlak voor de opening voelt hij hooguit wat gezonde spanning. “Ik wil het gewoon proberen. In Strijen moet je het wel hebben van het ons kent ons gevoel. Nou, de meesten hier kennen mij wel. Ik doe veel op de voetbal. Ik hoor van mijn leeftijdsgenoten dat ze er zin in hebben, maar ook van de leeftijdsgenoten van mijn opa. Ik heb ook qua inrichting echt gezocht naar een goede mix tussen ouderwets en modern. We zijn er voor iedereen.”


Meer over De Haven ontdekken?

De Haven cafés

Jaagpad 5, Strijen

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

Gek op ijs: Sascha (23) heeft naast zijn IJsmobiel nu ook een eigen ijssalon

Een beetje lef moet je hebben als ondernemer in deze tijd, en Sascha heeft dat als geen ander. Hij i...

Hoeksche Waarders in het buitenland: Mireille werkt als gezondheidswetenschapper in Manchester

In deze rubriek spreken we met geboren en getogen Hoeksche Waarders, die inmiddels niet echt meer in...

Bjorn en Debra begonnen hun eigen reisorganisatie naar Spitsbergen: ‘Je voelt daar echt dat je leeft’

Ze werden zó vaak naar reistips voor hun favoriete bestemming Spitsbergen gevraagd, dat Debra en Bjo...

adv.