Theo en Monique van Inrichterij Van Toen gaan voor een mooi huis, maar niet al te perfect graag

Door Rosanne Buitendijk 19 mei 2018

O help, weer zo’n leuke winkel waar het bijna onmogelijk is om met lege handen naar buiten te stappen. Maar Theo en Monique Remmers van Inrichterij Van Toen in Strijen vinden het hebben van veel spullen overbodig – ze zijn zelf ook drastisch aan het minderen. Ze kijken veel liever naar wat écht bij een huis en de bewoners past. 

“Je huis moet jouw plekje zijn, bij jou passen. Dat is voor iedereen anders. Een gezin met jonge kinderen heeft als het goed is een heel ander interieur dan een reislustig, hardwerkend stel,” vindt Monique.

Niet overhaasten

Bij Inrichterij Van Toen kun je behalve voor hebberigmakende interieuraccessoires, (kleine) meubels, kwalitatieve verf van bijvoorbeeld Farrow & Ball ook terecht voor kleur- en interieuradvies. En hoe handig is het dat Theo met zijn timmerbedrijf de mooiste op maat gemaakte kasten, keukens, deuren en slimme interieuroplossingen kan maken. “We vullen elkaar goed aan. Vroeger runden we samen de Formido aan de Blaaksedijk en het is heel fijn om nu weer op deze manier samen te werken,” vinden de twee.

Aan alles merk je dat het stel nu weer doet wat ze het allerleukste vindt. Hoe ze praten, klanten verwelkomen, zich niet opdringen maar juist heel gastvrij zijn zonder het te overdrijven. Monique: “Joh, ik vind het helemaal niet gek als iemand pas na een tweede of derde bezoek wat koopt. Sommige aankopen moet je niet overhaast doen, dat is zonde.”

Tekst gaat onder de foto verder

inrichterij-van-toen-strijen-interieur-accessoires
Woonaccessoires bij Inrichterij Van Toen in Strijen

Verfmerk Farrow & Ball opent deuren

De interieurwinkel zit sinds zes jaar aan de Boompjesstraat in Strijen. “We begonnen te verkopen wat we destijds bij de Formido mistten. Ik vond het toen al heel leuk om bezig te zijn met interieur, maar daar kregen we steeds minder vrijheid in. Ik kijk nu ook heel erg naar producten van kleine, Nederlandse ontwerpers. We hebben een mooie mix van design en fair trade producten. Spullen die kwalitatief goed zijn en een duurzaam karakter hebben,” zegt Monique. Zoals de verf van Farrow & Ball, waar zij de enige dealer van zijn in de regio.

En daar komen zelfs mensen uit Brabant voor naar Strijen. “Ik heb er heel veel moeite voor moeten doen om dat merk te verkopen. Dus ja, ik ben er wel heel trots op. Het heeft deuren voor me geopend; andere merken namen me gelijk een stuk serieuzer.” Nu vind je in de winkel (en webshop) naast de kleinere Nederlandse merken ook namen als Pols Potten, HK Living, String Furniture en Storebror.

Geen perfect interieur

Ja, het zijn merken die je vaak in de bekende woonbladen ziet staan. En als je rondkijkt in de winkel zie je het ene na het andere Instagramwaardige deco object. Maar toch houden Theo en Monique niet het meest van perfecte woonbladwaardig interieurs. Monique: “Natuurlijk kun je heel veel mooi vinden, maar wij proberen te ontdekken wat écht belangrijk is. Wat voor leven heb je, wil je vooral een praktische inrichting omdat je bijvoorbeeld jonge kinderen of huisdieren hebt, moet je huis een plek zijn waar je tot rust komt, houd je van planten of totaal niet? We gaan echt niet onze eigen smaak of de laatste trends opdringen. Het moet bij jou passen, niet bij ons.”

Tekst gaat onder de foto verder

inrichterij-van-toen-strijen-interieur
Woonaccessoires bij Inrichterij Van Toen in Strijen

Beste interieurtip:

Monique: “Neem zoveel mogelijk tijd om je te oriënteren. En koop niet alles tegelijk, een interieur hoeft niet in één keer af te zijn, het mag juist groeien.”

Spannend interieurproject:

Monique: “We verkopen onze jaren ’30 woning met grote tuin en gaan boven de winkel wonen. We willen graag wat minder van alles: minder ruimte, minder spullen. De verbouwing is begonnen, maar we doen alles zelf dus het heeft nog even tijd nodig. Het zal wennen zijn om van een hele grote tuin naar geen tuin te gaan, maar ik kijk er juist ook naar uit om de deur uit te lopen en even bij de bakker een brood te kopen, of een wijntje te doen aan de overkant.”

Leuke opdracht:

Theo: “Voor de Kookstudio in Numansdorp maakte ik een mega kast van vier meter hoog en tweeënhalf meter breed. Het is zo’n eyecatcher geworden. O, en ik ben ook erg trots op de roomdivider van staal en hout die ik mocht maken voor een gezin. De televisie en airco zitten er ook nog netjes in weggewerkt, zonder dat je ergens een kabel ziet.’

Lees ook:

farrow-and-ball-inrichterij-van-toen-nieuwe-kleur-treron-no-292-traditional

Monique van Inrichterij Van Toen tipt: maak je huis mooi met deze nieuwe verfkleuren van Farrow & Ball

De Strijense interieurwinkel Inrichterij Van Toen is de enige plek in de Hoeksche Waard waar je tere...

Meer over Inrichterij Van Toen ontdekken?

Inrichterij Van Toen woonwinkels

Nu gesloten10:00 - 17:00 *

Boompjesstraat 6, Strijen

Bekijk meer:woonwinkels

adv.