Hoe Esther met haar nagellak uit het schuurtje in de tuin groeide en een eigen winkel opende

Aangeboden door Djasa Beauty 29 maart 2019

In 2013 begon Esther naast haar baan in de schuldhulpverlening met nagellakjes te verkopen. Gewoon, via Facebook. Voor erbij. “Ik heb best een pittige baan en wilde er iets leuks, iets luchtigs bij doen,” vertelt ze in haar gloednieuwe winkel Djasa Beauty (en tegelijk workshop- en opslagruimte) die ze deze maand in Klaaswaal opende.

Ze begon maar liefst twee webshops, een voor particulieren en een voor professionals in de nagelindustrie. Anderhalf jaar geleden lanceerde ze haar eigen product om nagels mee op te bouwen en nagels te verlengen: Gelacy. Dit wordt inmiddels gebruikt door vele pedicure’s en nagelstudio’s. “Ik was een van de eersten die dit product op de markt bracht. Het is een kruising tussen gel en acryl, maar heeft alleen de voordelen van deze twee, niet de nadelen. Het is echt een topproduct.”

Schuurtje in de tuin

Ze kreeg zoveel bestellingen dat het niet meer bij te houden was vanuit het schuurtje in de tuin, waar Esther tot dan toe aan haar nagelimperium werkte. “Het stond helemaal vol met nagellak en bijbehorende producten. Het was niet meer te doen.”

Opslag én winkel én workshopruimte

Het werd tijd voor een grotere opslagruimte en werkplek. Terwijl ze samen met haar man diverse panden bekeek, besloot ze: waarom zou ik geen fysiek verkooppunt openen? Een plek waar nagelstylistes kunnen komen om in te kopen en de kleuren in het echt te zien – een online foto geeft weleens een vertekend beeld. Toen ze tegen het pand in de Botjesstraat in Klaaswaal aan liep, in hetzelfde rijtje waar tattooshop Ink Addicts en beautybar Delashes zitten, viel alles op zijn plek.

Assortiment

“Hier heb ik genoeg plek om mijn voorraad op te slaan, om workshops te geven en dan houd ik ook nog een mooie winkelruimte over,” glimlacht Esther trots. In de winkel verkoopt ze verschillende soorten en merken nagellak in ontelbare kleuren. Van gellak voor professionals tot gel- of acryllakjes voor thuisgebruik. Ze heeft stempels om nailart te maken en natuurlijk verschillende producten om de lak er weer af te krijgen. Er is ook een klein assortiment met leuke cadeau-items: geurkaarsen, sieraden, afwasbare nagellak voor kinderen, mooie badproducten. “Dat vond je tot nu toe niet in Klaaswaal.”

Van dinsdag tot zaterdag is ze open. Voor nagelstylistes, maar ook voor jou en mij – iedereen die af en toe een nieuw kleurtje lak op de vingers wil.

Workshops

Elke maand organiseert Esther een aantal workshops. De meeste zijn voor hobbyisten die het leuk vinden om te leren met gellak te werken, of hoe je nailart kunt maken. Via de website en Facebookpagina van Djasa blijf je op de hoogte van alle workshops. De eerstvolgende is op zondag 7 april.

Toekomst

Haar baan in de schuldhulpverlening heeft ze trouwens nog steeds. “Ik vind de combinatie ontzettend fijn. Voorlopig wil ik het allebei blijven doen. Het gaat nu ontzettend hard met Djasa, maar het is spannend hoe het in de toekomst zal blijven gaan. Soms kan ik het niet geloven dat we vorig jaar nog in het schuurtje in de tuin zaten.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Djasa Beauty. Meer over Djasa Beauty ontdekken?

Djasa Beauty beauty en wellness

Vandaag gesloten

Botjesstraat 7, Klaaswaal

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.