Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Erhan (43) maakt álles van metaal, zoals voor de Rotterdamse metro (en hij zoekt een collega)

Aangeboden door eMTec Metaaltechniek 1 december 2020

Heb je wel eens in de Rotterdamse metro gezeten? Zo niet, dan moet je dat binnenkort toch eens doen. Al is het maar omdat we je iets gaan verklappen wat je vast nog niet wist: die metro rijdt dankzij onderdelen die in de Hoeksche Waard gemaakt zijn. Door Erhan Yoluk (43) uit Numansdorp, om precies te zijn. Zijn bedrijf groeit zo hard, dat hij versterking zoekt. “Ik zoek iemand om samen het bedrijf mee uit te bouwen.”

Een vitrinekast vol metalen objecten staat er in de kantine van eMTec Metaaltechniek, het bedrijf van Erhan Yoluk. Het lijken wel trofeeën. Wonderlijk vormgegeven prijzen van een bijzonder soort sportwedstrijden. Maar nee: het is een kleine greep uit de vele soorten onderdelen die Erhan maakt. 

Levende onderdelen

We vragen Erhan naar de functie van een aantal van de metalen onderdelen in de vitrinekast. De objecten lijken tot leven te komen zodra hij uitlegt waar ze voor zijn. Hij pakt er een langwerpige buis bij, met een gat in het midden. “Dit zijn roestvrijstalen ruitenwissers, die ik voor een Engelse rederij maak. Ze zijn bedoeld voor schepen. Er kan warm water doorheen stromen, zodat ze niet bevriezen.”

Als we vervolgens een onderdeel aanwijzen dat nog het meest op een metalen pannenkoek lijkt, zegt hij: “Dit is een onderdeel van het onderstel van de metro, zoals die ook in Rotterdam rijdt.” Oftewel: Hoeksche Waardse onderdelen in de Rotterdamse ondergrondse. 

En stel dat er een Hoeksche Waardse boer naar Erhan toe komt, omdat er iets van een tractor kapot is? “Grote kans dat ik het kan produceren. Of het nu één los onderdeel is of een hele serie, dat maakt niet uit. Ik zou het erg leuk vinden als meer boeren uit de Hoeksche Waard mij weten te vinden.”

 

Horloges

Als kind was Erhan altijd al gefascineerd door techniek. “Ik ben mechanisch ingesteld. Als kind haalde ik graag horloges uit elkaar”, herinnert hij zich. “Al die kleine onderdelen, de radertjes… Alleen lukte het me helaas niet altijd om ze ook weer in elkaar te zetten, haha. Maar met mijn handen werken is altijd vanzelfsprekend voor mij geweest.”

Na 25 jaar bij verschillende metaal- en techniekbedrijven te hebben gewerkt, besloot hij in 2015 voor zichzelf te beginnen. “Ik heb die ambitie altijd al gehad. Toen ik nog in loondienst was, had ik continu ideeën over hoe dingen beter en anders konden. Zeker de laatste jaren. Toen wist ik dat de tijd rijp was om een eigen bedrijf te beginnen.”

Versterking gezocht!

Nu zoekt Erhan versterking, want het aantal opdrachten neemt toe. Wat voor iemand hij zoekt? “Het belangrijkst vind ik dat iemand hart heeft voor het vak. Van een ruw materiaal iets maken is een geweldig gevoel. Je hoeft geen jarenlange ervaring te hebben. Als je leergierig bent en van aanpakken weet, dan vind ik dat belangrijker. Je moet daarnaast niet kieskeurig zijn in de opdrachten. De ene keer heb je een heel uitdagende opdracht, de andere keer is het misschien wat eentoniger. Hart hebben voor het vak en de klant blij maken met een mooi product, daar gaat het om.”

Solliciteren?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Erhan, of kijk op de website via onderstaande oranje knop. Direct solliciteren? Kan ook! Stuur je motivatie en cv naar [email protected] 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door eMTec Metaaltechniek. Meer over eMTec Metaaltechniek ontdekken?

eMTec Metaaltechniek

Vandaag gesloten

Einsteinstraat 2, Numansdorp

adv.