Diana is professional organizer: ‘Het maakt onrustig om veel spullen te hebben’

Aangeboden door De Bezem door je Leven

©Petrina-DianaMonteny-portret-4580-1500px
Diana Monteny helpt je de bezem door je leven de halen. (Foto: © Petrina)

Opruimen: zinkt de moed je in de schoenen als je er alleen al aan dénkt? Voor Diana Monteny uit Oud-Beijerland bestaat er niets leukers. Afgelopen zomer begon ze voor zichzelf als professional organizer, onder de naam De Bezem door je Leven. “Opruimen geeft rust, ruimte en overzicht.”

Opgeruimd en georganiseerd leven: voor Diana is het vanzelfsprekend. “Als kind zijnde vond ik het al leuk om mijn kledingkast te ordenen en mijn kamer op te ruimen. Hoe dat komt? Ik denk dat mijn opvoeding daar een grote rol in heeft gespeeld. Mijn ouders hielden van overzicht en structuur.” Met een lach: “Misschien is het wel genetisch bepaald.”

Tekst gaat verder onder de foto

Niemand is perfect

Hoewel opruimen en organiseren haar tweede natuur is, weet ze ook hoe moeilijk het kan zijn. “Er kunnen dingen gebeuren waardoor je het overzicht kwijtraakt. Een verhuizing, een relatie die kapot gaat, een overlijden. Bovendien: opruimen en organiseren is niet ieders talent. Dat geeft helemaal niet. Niemand is perfect.”

Vragen stellen

Spullen uitzoeken en organiseren is volgens Diana een belangrijke stap om rust en overzicht terug te krijgen. “Het maakt onrustig om veel spullen te hebben. Door vragen te stellen help ik je om keuzes te maken. Wanneer heb je iets voor het laatst gebruikt? Van welke spullen word je blij? Zo help ik je anders tegen spullen aan te kijken.”

Kleine stapjes

“Een veel voorkomende valkuil bij het opruimen is te groot beginnen”, zegt Diana. “Je maakt dan geen keuzes en verplaatst spullen alleen maar. Bovendien duurt opruimen vaak langer dan je had ingeschat, omdat je herinneringen tegenkomt. Voor je het weet ben je een paar uur verder. Dan kun je ontmoedigd raken.”

“Daarom is het slim om klein te beginnen. Bij één plank in een kast bijvoorbeeld. Als je zo iedere dag een kwartier opruimt, raak je niet overweldigd en bereik je in kleine stapjes een groot resultaat.”

Opruimchallenge

Benieuwd naar nog meer tips en opruiminspiratie? Volg De Bezem Door je Leven dan op Facebook en Instagram. Tijdens de Nationale Opruimweek, van 22 tot en met 26 maart, houdt ze een opruimchallenge. Diana plaatst dan iedere dag een oproep met tips om een specifieke plek in huis op te ruimen.

Tekst gaat verder onder de foto

©Petrina-DianaMonteny-portret-4758-1500px
Diana Monteny. (Foto: © Petrina)

Hulp bij overlijden of verhuizing

Het kan ook zijn dat je hulp nodig hebt bij het uitzoeken van spullen van een familielid, wiens huis verkocht wordt. “Bijvoorbeeld bij een overlijden of een verhuizing naar een kleiner huis. Spullen van een ander uitzoeken kan tijdrovend zijn. Het roept herinneringen op en je wilt niet achteloos te werk gaan. Ik help je om de vaart erin te houden. Zodat een huis zo snel mogelijk leeg is en verkocht kan worden.”

Ook je eigen verhuizing is volgens Diana een ideaal moment om haar in te schakelen. Zij helpt je met beslissen wat er écht mee moet, waardoor je minder spullen hoeft te verhuizen. En in je nieuwe huis helpt ze met het vinden van de handigste plekjes voor je spullen. Zo ga je met een opgeruimd gevoel je je nieuwe huis in.

Contact opnemen

Ben je benieuwd wat Diana voor jou kan betekenen? Kijk op haar website voor haar contactgegevens en meer informatie. Of kijk op haar Instagrampagina voor opruiminspiratie en handige tips.

De Bezem door je Leven

Zinkweg 276, 3262 BH Oud-Beijerland

Nu geopend

Meer informatie

De Bezem door je Leven

Zinkweg 276, 3262 BH Oud-Beijerland

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Chen en Johnnie begonnen hun eigen sportclub: ‘Onze sportschool voelt als een klein dorp’”

Chen en Johnnie begonnen hun eigen sportclub: ‘Onze sportschool voelt als een klein dorp’

Aangeboden door Anytime Fitness Numansdorp

Chen en Johnnie van Anytime Fitness Numansdorp
Ga naar “Goals! 8 x deze Hoeksche Waarders hebben jaloersmakend werk”

Goals! 8 x deze Hoeksche Waarders hebben jaloersmakend werk

Ga naar “Snik! Wéér sluit een cadeauwinkel, Bij Marie gaat als webshop verder: ‘Energie is op’”

Snik! Wéér sluit een cadeauwinkel, Bij Marie gaat als webshop verder: ‘Energie is op’

In onze gids