Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Soffree heeft nu ook een café: ‘Op vrijdag heb je hier het Witte de With gevoel’

Door Rosanne Buitendijk 23 augustus 2019

Soffree On Fifty Too is open – en nee, dat is geen foutje maar een knipoog. Bijna vier jaar geleden opende Dennie Soffree (30) on Fifty-Four in Oud-Beijerland en dat werd zo snel zo populair, dat het restaurant snakte naar meer ruimte. Dus toen buurvrouw en toevallig ook Dennie’s echtgenote Elise met haar beautysalon Dermalise naar de overkant verhuisde, betekende dat extra vierkante meters voor Soffree. “We hebben eindelijk plek waar je lekker kunt borrelen of even op een tafeltje kunt wachten.”

Het nieuwe gedeelte is puur gericht op borrelen. “Dat kunnen we hier wel goed, dat stond gisteren nog in de krant,” zegt Dennie met een lach. “We mogen het geen café noemen, maar dat is het wel. Een luxe café. Of eigenlijk een wachtruimte, waar je kunt borrelen tot je tafel klaar is.”

Lege bierflesjes

Met de looks van het café zit het wel goed. Kek behangetje op de muur, een bar betegeld met witte tegeltjes, verse bloemen in lege bierflesjes. Een beetje humor en een knipoog hoort er bij, dat heeft de styliste die de inrichting heeft gedaan goed begrepen. “Ik had het veel donkerder in mijn hoofd, echt als een bruine kroeg. Maar dit past veel beter.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: Kim Verhagen Fotografie
Foto: Kim Verhagen Fotografie
Foto: Kim Verhagen Fotografie

Foto’s door Kim Verhagen Fotografie

Soffree burger

Jij bent van de hamburger, horen Dennie en zijn compagnon Jan Blaak nog steeds vaak. “We zijn een restaurant met toevallig een goede hamburger op de kaart. Maar we zijn zoveel meer dan een hamburgerrestaurant. We zijn ‘m nog niet zat, maar we willen de burger wel wat kleiner maken zodat je niet in één keer vol zit. Dat je een burger eet, maar ook nog meer op kunt. Het winnen van die titel gaf een lekkere boost, maar het zit ook weleens in de weg. We hebben veel meer creatieve gerechten op de kaart staan die we graag maken. En het is lastig om spontaan te komen eten omdat we soms vier weken van tevoren al vol gereserveerd zijn. Maar daarom hebben we nu ook de bar. Als we vol zitten, is dat een prima plek om op een tafeltje te wachten.”

De vent maakt de tent

Mensen zeggen weleens tegen hem dat hij veel groter kan worden, maar dat is helemaal niet waar Dennie van droomt. Op de vraag of hij de nieuwe horecabaas van Oud-Beijerland is: “Ha, welnee. Natuurlijk denk ik na over de toekomst en waar ik over twintig jaar wil staan, maar het liefst zit ik dan nog steeds hier. Het is misschien klein en knus, maar dat is ook de charme. Dat wil ik niet verliezen. Ze zeggen weleens: de vent maakt de tent, en dat is ook echt zo. Focus je op één ding en zorg dat dat goed is.”

Witte de With in het klein

Op zijn gelukkigst is hij als op vrijdagavond de zaak en het terras vol zit. “Dat mensen uit hun werk hierheen komen en het weekend vieren. Als het hier vol staat, heb je echt een klein Witte de Withgevoel. Kippenvel hoor.”

Wij vinden dat ‘ie het aardig voor elkaar heeft, zo op zijn dertigste. “Het gaat best lekker, maar ik heb nog steeds schulden,” antwoord hij gevat. “Ik vind het leuk om mijn nek uit te steken, dingen te organiseren zoals de Roparundoorkomst. Misschien dat ik het over twintig jaar wat rustiger aan doe.”


Meer over Soffree on Fifty-Four ontdekken?

Soffree on Fifty-Four restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 23:00

Oostdijk 54, Oud-Beijerland

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Het cafégedeelte van Soffree is geopend van donderdagmiddag 16.00 uur tot zondag 18.00 uur.

Lees ook:

Wat een toppers! 7x Hoeksche Waardse ondernemers onder de 30 jaar

Voor onze rubriek ‘Ondernemer uitgelicht’ gaan we iedere week langs bij Hoeksche Waardse ondernemers...
Bardo

Bardo maakt tafels van XXL boomstammen: ‘Als ik een stam zie, moét ik ‘m hebben’

Een tijdje terug werd er in de Molenstraat in Strijen een oude kastanjeboom gekapt. De boom was ziek...
stefan ralph de drie linden

‘De jongens’ van De Drie Linden laten je relaxed thuiskomen

Je hebt van die restaurants waar je je onmiddellijk thuis voelt. Met stip op 1 bij ons: De Drie Lind...

adv.