Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘De jongens’ van De Drie Linden laten je relaxed thuiskomen

Aangeboden door Gasterij de Drie Linden 18 januari 2019

Je hebt van die restaurants waar je je onmiddellijk thuis voelt. Met stip op 1 bij ons: De Drie Linden aan de Zuidzijde. Ja, helemaal verstopt in the middle of bijna nowhere vind je een van de leukste, meest knusse en gastvrij restaurants van de Hoeksche Waard. Dat hebben Stefan en Ralph maar mooi voor elkaar gekregen.

‘De jongens’ zoals ze door veel vaste gasten steevast genoemd worden, zijn sinds 2,5 jaar de eigenaren van de ruim 120-jaar oude horecazaak. Ooit was het een echte buurtkroeg, zo één met een biljart in het midden en waar je kwam voor bier en een bal gehakt.

Van eetcafé naar restaurant

Onder de vorige eigenaar was De Drie Linden meer een eetcafé met saté en schnitzels op de kaart. Maar een eetcafé is het nu al lang niet meer. “We wilden een stapje hoger, er wat meer van maken. Natuurlijk kregen we in het begin de vraag of we geen saté hadden. We hebben ook expres een paar heel herkenbare gerechten op de menukaart laten staan, zoals de varkenshaas St. Helena. Die kun je hier al járen eten,” vertelt Stefan.

Maar De Drie Linden…

Hij kende de zaak al door en door: hij groeide op in de buurt en werkte er al eens een paar jaar voor hij terugkeerde bij het Hilton in Rotterdam, zijn oude werkgever. Vriend Ralph werkte intussen in een lunchroom in Berkel en Rodenrijs. Maar de twee droomden van een eigen zaak.

“Bij alles wat op ons pad kwam, zei Stefan: ‘ja, maar als je kijkt naar De Drie Linden… De Drie Linden heeft dit, De Drie Linden heeft dat.’ Dus nee, we konden niks vinden wat aansloot bij onze wensen,” vertelt Ralph. Tót ze de kans kregen om De Drie Linden over te nemen. Dat moest zo zijn. Voor Ralph was het als niet-Hoeksche Waarder misschien heel even wennen aan die dijk in de polder tussen Zuid-Beijerland en Nieuw-Beijerland. “Heel anders dan ik gewend was, maar ik vond het gelijk leuk. Dat gemoedelijke, en dat iedereen alles van elkaar weet. Dat is typisch voor hier.”

Tekst gaat verder onder de foto.

restaurant de drie linden

Tweede woonkamer

Ze wilden een plek zijn waar vaste gasten zich nog steeds thuis voelen én die toegankelijk is voor nieuwe gasten. Er ging een frisse wind door het restaurant. Het interieur én de menukaart werden moderner. Als je nu binnenstapt, is het alsof er een warme deken over je heen valt. Stefan: “We horen vaak dat mensen zich thuis voelen. Een tweede woonkamer, zei een van onze gasten laatst. Dat is echt een compliment.”

Echte aandacht

Waar dat gevoel dan door komt? Stefan: “Het is gewoon heel erg zoals we zijn. Het is geen trucje dat je kunt leren. Natuurlijk is het een stukje ervaring, maar vooral ook échte aandacht, puurheid. We doen ons niet anders voor. Hier gaat het van: je zal het wel druk hebben, kom, dan beginnen we met een wijntje. Die sfeer, dat kan alleen als je een kleine zaak bent.”

Vertrouwd

Ralph vind je meestal in de keuken, Stefan in het restaurant als gastheer. “We zijn wie we zijn, dat is onze kracht. En we doen het natuurlijk niet alleen: we hebben een heel fijn, vast team. Het hele team is al zo lang bij elkaar, dat is best bijzonder. Dat zorgt natuurlijk ook voor dat vertrouwde gevoel dat veel van onze gasten hebben.”


Meer over Gasterij de Drie Linden ontdekken?

Gasterij de Drie Linden eetcafés

Gesloten16:00 - 22:00

Zuidzijdsedijk 29, Nieuw-Beijerland

Bekijk meer:eetcafés

adv.