Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corinne van Studio Diezijn geeft oude meubels een tweede leven: ‘Alles kan weer mooi worden’

Door Rosanne Buitendijk 9 augustus 2019

Een oude, doorgezakte stoel met vale bekleding: op naar het grof vuil zou je denken. Maar dan weet je nog niet dat Corinne van Studio Diezijn in Strijen die stoel weer hélemaal kan opknappen. We namen een kijkje in haar werkplaats en dat je het even weet: deze vrouw kan toveren. 

Ingezakte poten, kapot schuim, oude bekleding: middenin haar werkplaats staat een oude, doorleefde stoel die een ander zo naar de Milieustraat in Westmaas zou brengen. Maar dan zien we het zusje van de stoel die Corinne al onder handen heeft genomen. Het frame is hersteld, om het nieuwe schuim zit een een mooie nieuwe stof. Die stoel is weer als nieuw.  We snappen Corinne gelijk als ze zegt dat de Milieustraat van het RAD haar minst favoriete plek is. “Als ik zie wat daar wordt afgedankt, daar word ik gewoon een beetje verdrietig van. Er valt echt nog zoveel moois te maken van oude meubels,” zegt Corinne.

De stoel die Corinne nog onder handen gaat nemen.

Nooit saai

Ze doet dit werk al twintig jaar, waarvan vijftien jaar voor haar eigen bedrijf en heeft nog nooit een dag gehad dat het saai was. Particulieren brengen de meest bijzondere meubelstukken bij haar binnen die zij een tweede leven mag geven. Oude stoeltjes, banken, of zelfs complete caravans of oude campers die opnieuw bekleed moeten worden.

Duizenden stoffen

Maar ook voor compleet nieuwe meubels draait ze haar hand niet om. Haar man is meubelmaker en maakt bijvoorbeeld kasten, keukens, tafels en banken op maat.

Ook werkt ze regelmatig samen met haar broer Bardo, die XXL boomstamtafels maakt. Waar hij lyrisch wordt van oude boomstammen, heeft Corinne dat met stoffen. Het liefst zit ze achter haar naaimachine om de bekleding te naaien. In haar werkplaats heeft ze duizenden stoffen waar je uit kan kiezen. Dat is best een hoop, ja. Corinne: “Laatst was hier iemand die vier keer een hele dag is geweest om op zijn gemak alles te bekijken.”

Jacht bekleden

Nu vindt Corinne elke opdracht leuk en bijzonder, maar ze heeft er ook een paar die indrukwekkende verhalen opleveren. Zoals over het peperdure jacht waar ze de bekleding voor mag maken, of restaurants waar ze de inrichting voor mag maken – weer eens wat anders dan een oud stoeltje dat van opa of oma is geweest. “Maar of iemand nu een oneindig budget heeft of maar honderd euro kwijt kan, ik help ze allebei even graag.”

Haar hart gaat sneller kloppen als ze iets kan behoeden voor het grof vuil en kan zorgen dat een meubel weer jaren mee kan. Corinne: “Alles kan weer mooi worden. Met een hersteld frame, nieuw schuim en nieuwe stof is een meubel zo weer als nieuw. Ik vind het mooi dat je op die manier iets kan nalaten. Er zijn al zoveel spullen op de wereld.”


Meer over Studio Diezijn ontdekken?

Studio Diezijn klusbedrijven

Geopend09:15 - 16:00

Edisonweg 12a, Strijen

Bekijk meer:klusbedrijven

Lees ook:

Bardo

Bardo maakt tafels van XXL boomstammen: ‘Als ik een stam zie, moét ik ‘m hebben’

Een tijdje terug werd er in de Molenstraat in Strijen een oude kastanjeboom gekapt. De boom was ziek...

adv.