Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Middelbare school kiezen: 6 redenen om je in te schrijven bij het Hoeksch Lyceum

Aangeboden door Hoeksch Lyceum 31 januari 2020

Voor wie nu in groep 8 zit, komt binnenkort het moment om voor een middelbare school te kiezen. Dat kan best lastig zijn, want hoe weet je welke school bij je past? Wij geven je zes redenen om voor het Hoeksch Lyceum te kiezen: een warme, fijne school waar je jezelf mag zijn. En markeer alvast vrijdag 7 februari in je agenda: dan houdt het Hoeksch Lyceum Open Huis.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Geen keuzestress

Hoeksch Lyceum - fietsenstalling
Beeld: Hoeksch Lyceum

Na een fijne tijd op de basisschool komt het moment om naar de middelbare school te gaan. Het Hoeksch Lyceum biedt drie richtingen: mavo (vmbo-t), havo- en vwo. Is er een duidelijk advies van de basisschool? Dan kom je in een mavo-, havo- of vwo-klas.

Maar wat nu als het nog niet helemaal duidelijk is welke richting bij jou past? Dan kun je kiezen voor een mavo/havo-klas of een havo/vwo-klas: een zogeheten dakpanklas. Zo kun je van twee richtingen proeven en beter bepalen welke richting bij je past. Twijfel je na één jaar nog steeds? Geen paniek: je kunt de dakpanklas ook het tweede jaar volgen.

Talentklassen

Hoeksch Lyceum - wetenschapsklas
De wetenschapsklas is één van de vier talentklassen waar je in het eerste jaar uit kiest. (Beeld: Hoeksch Lyceum)

Het Hoeksch Lyceum staat voor goed onderwijs. Uiteraard is het ook belangrijk dat je kunt doen wat je leuk vindt. In het eerste jaar kun je daarom kiezen uit vier verschillende talentklassen: kunst, ict/science, business of sport. Je volgt dan maar liefst drie uur per week vakken die hiermee te maken hebben, zoals sport, filosofie, tekenen of informatica. Daar kun je dan in je de bovenbouw examen in doen.

Kansrijk onderwijs

Hoeksch Lyceum - musical-theater
Beeld: Hoeksch Lyceum

Op het Hoeksch Lyceum krijg je volop kansen om je te ontwikkelen. Zo krijgt iedereen vanaf het eerste jaar Cambridge Engels, waarmee je op een makkelijke en leuke manier je Engels verbetert. En er zijn nog meer manieren om je talenten te ontdekken. Voor vloggers in spé is er bijvoorbeeld Youtubekanaal Hoeksch Lycee TV. Schuilt er een musicalster in jou? Doe dan mee met de musical. En wat dacht je van de debatgroep of leerlingenraad? Er is zelfs een Hoeksch Lyceum’s Got Talent! Dus wat je talent ook is: op het Hoeksch Lyceum kun je je ei zeker kwijt.

Goede begeleiding

Hoeksch Lyceum - groepje met docent
Op het Hoeksch Lyceum sta je er niet alleen voor. (Beeld: Hoeksch Lyceum)

Er kan best een moment komen dat je je afvraagt: kan ik het wel redden? Ook nu geldt: geen stress. De mensen van het Hoeksch Lyceum staan klaar om je te helpen. Je mentor natuurlijk, maar ook de docenten en andere begeleiders. Geen vraag is te gek, dus trek aan de bel als je hulp nodig hebt en er is altijd wel iemand om jou met je vraag of probleem te helpen. Wat het ook is!

Op het Hoeksch Lyceum wordt bovendien veel aandacht besteed aan de vaardigheid van het leren zelf: het ‘leren leren’. Niet iedereen leert namelijk op dezelfde manier. Ook als ouder word je daarin trouwens ondersteund. Er wordt bijvoorbeeld een avond georganiseerd waarop ouders uitleg krijgen over het geven van begeleiding bij het leren.

Een goede start

Hoeksch Lyceum - sportklas
Ready… Set… Go! Beeld: Hoeksch Lyceum

Na de zomervakantie is het zover: een nieuwe start op een nieuwe school. Je wordt goed op dat moment voorbereid, bijvoorbeeld doordat je al vóór de zomervakantie kennismaakt met je mentor en klasgenoten. In je eerste week krijg je daarnaast een uitgebreide introductie, zodat je kunt wennen aan het gebouw, de afspraken die er gelden, de lessen en natuurlijk elkaar. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je gelijk een gigantische hoeveelheid huiswerk krijgt: dat wordt rustig opgebouwd. Zo helpt het Hoeksch Lyceum je om een goede start te maken.

Ga naar het Open Huis op vrijdag 7 februari

Hoeksch Lyceum - buitenkant
Beeld: Hoeksch Lyceum

En dan de bonustip: ga zeker naar het Open Huis op vrijdag 7 februari, van 19.00 tot 21.00 uur. Er zijn dan zowel medewerkers als leerlingen aanwezig aan wie je alles kunt vragen. Het Hoeksch Lyceum verwelkomt je graag op 7 februari!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hoeksch Lyceum. Meer over Hoeksch Lyceum ontdekken?

Hoeksch Lyceum middelbare scholen

Hoefsmid 1, Oud-Beijerland

Bekijk meer:middelbare scholen
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.