Het verhaal van deze oliegigant begon niet in Oud-Beijerland maar in Piershil

Door Rosanne Buitendijk 13 januari 2019

De Argos tankstations kom je overal tegen: van de Achterhoek tot de Hoeksche Waard, maar ook in België, Frankrijk en Duitsland. Maar wist je dat de oorsprong van het oliebedrijf gewoon bij ons in de buurt ligt? Het begon namelijk allemaal met een kleine oliehandel in Piershil…

In 1984 nam ondernemer Peter Goedvolk de firma Goud over. Dit was toen maar een kleine oliehandel. Goedvolk, toen pas 26 jaar, kwam uit een heel gewoon Rotterdams gezin en had baantjes als kledingverkoper en badmeester.

Argos

Hij werkte een tijdje bij oliebedrijf Total voor hij zijn eerste aankoop deed. Na firma Goud kocht hij nog meer kleine oliehandeltjes, tot hij in 1994 Argos uit Vlaardingen overneemt. Dat bedrijf heeft opslagtanks in de haven voor olieproducten en zo ontstaat een nieuwe oliegigant.

Goedvolk heeft het bedrijf inmiddels verlaten en Argos is inmiddels onderdeel van het Zwitserse Varo Energy. De naam Argos prijkt alleen nog op de tankstations. Daarvan zijn er nu zo’n 70 in heel Nederland. Dus de volgende keer dat je er eentje ziet, mag je best even denken aan de Hoeksche Waard.

(En ja: we waren even in de veronderstelling dat de oliehandel in Oud-Beijerland stond, maar dankzij een aantal lezers weten we nu dat het Piershil moet zijn. Dank!)

Lees ook:

Bijenkorf Amsterdam

Wist je vast niet: de oprichter van de Bijenkorf was Oud-Beijerlander

Ja echt: de Bijenkorf, de favo winkel van hippe modemeisjes en chique dames, heeft Oud-Beijerlandse ...
oud-beijerland-bedrijven-winkelen-ondernemers

Deze Hoeksche Waardse bedrijven kom je door heel Nederland tegen

Er zijn best wat bedrijven met Hoeksche Waardse roots die je door heel Nederland tegenkomt. Mogen we...

adv.