Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de werkplek van Pauline Bruins: ‘Ik hou ervan als de pretlichtjes bij mensen in hun ogen gaan branden’

Door Heleen Schrijvershof 9 december 2019

Elke week laten we je een werkplek in de Hoeksche Waard zien. We beginnen deze nieuwe week op de werkplek van Expressiecoach Pauline Bruins. Ze traint en coacht mensen om zichzelf tot uitdrukking te brengen en regie te nemen over hun eigen (werk)geluk. 

Naam: Pauline Bruins
Leeftijd: 41
Woonplaats: Oud-Beijerland
Locatie werkplek: Oud-Beijerland (maar ga ook naar klanten toe)
Drinkt haar koffie: het liefst een Latte Machiatto

Wilde je dit altijd al doen vanaf dat je kind was?

“Niet echt. Uit de beroepskeuzetesten op school kwam psychologie, maar ook lesgeven en een stuk creativiteit.  Ik wilde na mijn VWO echt een vak leren en direct met mensen aan de slag kunnen. Ik ben ‘Creatieve Therapie Drama’ gaan studeren en toen ik mijn diploma had wilde ik graag ‘gezonde’ mensen begeleiden in hun ontwikkeling. Zo ben ik als docent in het MBO-onderwijs begonnen. Het coachen en trainen ging na 10 jaar toch weer kriebelen en daarom heb ik verschillende trainingen gedaan. In 2013 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk en sinds augustus dit jaar heb ik afscheid genomen van het onderwijs om helemaal te gaan voor wat ik het liefste doe.”

Wat zijn de leukste momenten van een dag/week?

“Het moment dat de mensen die ik gecoacht of getraind heb blij en met nieuwe inzichten de deur uit gaan. Door dingen net van een andere kant te bekijken en ervaren, gaan er soms letterlijk en figuurlijk van die pretlichtjes branden. Of wanneer je grootse dromen ineens een stuk haalbaarder maakt door te kijken naar kleine realistische stappen die je kan zetten. Laten zien dat het soms niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, heerlijk vind ik dat.”

2 dingen waar je niet zonder kunt tijdens je werk?

“Oei, ja, ik kan eigenlijk niet zonder het contact dat ik heb met mijn klanten. En mijn werkruimte is een prettige ruimte met heel diverse materialen die ik gebruik in de coachsessies. Er worden serieuze onderwerpen besproken, maar het is belangrijk dat er ook ruimte is om met elkaar te lachen tijdens de sessies.”

Wat doe je als je geen zin hebt om te werken?

“Ik vind het zelf heel fijn om regelmatig te dansen en muziek te luisteren om mijn hoofd een beetje leeg te maken. En in bad een Netflix serie kijken, dat doe ik regelmatig ’s avonds als ik geen zin meer heb om achter mijn laptop te kruipen.”

Wat is jouw gekste gewoonte tijdens het werk?

“Ik houd er wel van om mensen een beetje uit te dagen om uit hun comfortzone in beweging te komen, want ‘that’s where the magic happens’. Dat kan zijn door gewoon in een gesprek de advocaat van de duivel te spelen en het eens vanuit een totaal ander perspectief te bekijken. Of door muziek, een verhaal of gedicht of een fysieke oefening in te zetten als dat passend is. ‘The sky is the limit’ wat mij betreft, maar ik zet je ook weer met beide voeten op de grond om te zien wat je er in je dagelijks leven mee kunt. Sommige mensen vinden dat weleens een beetje confronterend en ja, dus een beetje gek.”

Wat is het tofste/moeilijkste wat je ooit gedaan hebt door dit werk?

“Het tofste was dat ik samen met een klant een paar keer naar het Haringvliet ben gereden en daar bovenop zijn auto zittend in het zonnetje, midden in de natuur aan het water coachsessies heb gedaan. Super relaxed. Het moeilijkste is dat je als coach en trainer niet ontkomt aan je eigen ontwikkeling. Ik heb zelf 2 scheidingen meegemaakt en het heeft wel even geduurd voordat ik uit mijn eigen gouden kooi van een vaste baan in het onderwijs durfde te ontsnappen en mijn hart durfde te gaan volgen. Het heeft wel eens gevoeld als falen, maar nu zie ik dat als een enorme kracht. Ik weet hoe het is om zo’n proces te doorlopen en hoe je er sterker dan ooit uit komt. Dat is een enorme aanvulling op alle kennis en methodieken waar ik diploma’s voor heb.”

Lees ook:

Dit is de werkplek van pedicure Marian: ‘Ingroeiende teennagels en eelt, dat went gewoon’

Elke week laten we je een werkplek in de Hoeksche Waard zien. We beginnen deze nieuwe week bij Maria...
Koffiepunt 40 Strijen Hoeksche Waard zondag open

De werkplek van Astrid van Koffiepunt 40: ‘We wilden naar Ierland emigreren, tot we deze plek zagen’

Elke week laten we je een werkplek in de Hoeksche Waard zien. We beginnen deze nieuwe week op de wer...
taxi binnenmaas

Dit is de werkplek van taxichauffeur Albert de Bruin: ‘Mijn werk is lang niet zo spannend als iedereen denkt’

Elke week laten we je een werkplek in de Hoeksche Waard zien. We beginnen deze nieuwe week op de wer...

adv.