Deze b&b hoort nu officieel tot de top van Nederland

Door Rosanne Buitendijk 6 december 2018

We wisten natuurlijk allang dat dit een práchtig plekje is, maar nu is het officieel: bed and breakfast De Schuur Inn is een plek van topkwaliteit. Afgelopen maand kreeg de b&b van Numansdorpers Martin en Petra van der Heiden vier tulpen, de één na hoogste klasse voor Nederlandse bed & breakfasts. 

Waar hotels met sterren gewaardeerd worden, krijgen b&b’s tulpen. Hoewel de Hoeksche Waard heel wat leuke, mooi gelegen b&b’s heeft, is er toch niet één andere die op dit moment tulpen heeft. Martin legt uit waarom zij in de Hoeksche Waard uberhaupt de enige zijn met tulpen achter hun naam.

Geen drie maar vier

“Daar moet je jezelf voor aanmelden en dat kost natuurlijk geld,” legt Martin uit. Maar zijn vrouw en hijzelf vonden dat het wel waard. “We willen ons graag onderscheiden. In de Hoeksche Waard zijn we nu de enige met een officiële classificatie. Volgend jaar bestaan we 5 jaar, dus we vonden het een mooi moment.”

Martin en Petra hadden wel een aantal tulpen verwacht, maar zeker geen vier. “We hebben dat gekregen nadat een mysterie guest bij ons overnacht heeft. We hadden stiekem op drie tulpen gerekend, maar de mysterie guest was zó vol van onze b&b dat het er maar liefst vier zijn geworden. Vooral de inrichting, privacy, rust en persoonlijke aandacht gaven de doorslag. Daar zijn we natuurlijk reuze trots op.”

Uit het juryrapport

‘Je zit er vrij en kijkt in de mooie tuin en natuur. Wij vinden de B&B een aanrader: gelegen in de natuur en toch dichtbij de grote steden. Je maakt kennis met een stukje Nederland wat nog niet zo bekend is.’

Tweederde van het jaar vol

Voor Martin en Petra is de b&b geen fulltime baan: ze hebben een baan er naast. “Maar we zijn er veel mee bezig. Tweederde van het jaar zitten we vol. We zitten nu in de wat rustigere maanden, wat ook wel weer even lekker is. Afgelopen weekend hoefde ik voor het eerst in heel lange tijd geen wekker te zetten. Maar dan ben je alsnog vroeg wakker, natuurlijk.”

De Schuur Inn ligt aan de Schuringsedijk bij Numansdorp. Een deel van de schuur bij het woonhuis van Martin en Petra is verbouwd tot bed and breakfast. Er is één gastenkamer.


Meer over B&B De Schuur Inn ontdekken?

B&B De Schuur Inn bed en breakfasts

Schuringsedijk 126, Numansdorp

Bekijk meer:bed en breakfasts

Lees ook:

bed-and-breakfast-logeren-op-de-noorddijk-zuid-beijerland

Vakantiegevoel in de Hoeksche Waard! 5x supermooie Bed & Breakfasts

Nu we allemaal lekker massaal naar Frankrijk, Spanje, Duitsland, Texel en de Veluwe zijn, zou je bij...
tiny house qphoto

Briljant idee: Tiny Houses als bijzondere hotelkamers door heel de Hoeksche Waard

De Oud-Beijerlandse architect Sander Ros heeft een fantastisch idee: hij wil tien Tiny Houses als kl...
bb-de-zeilmakerij-oud-beijerland

Binnenkijken in de gloednieuwe b&b van Carrie: ‘Een bed and breakfast was nooit mijn droom’

Carrie en haar man waren helemaal niet van plan om een b&b te beginnen, toen ze dit huis aan de have...

Meer over

Bedrijvigheid

adv.