Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo voorkom je gebarsten lippen, een schrale huid en meer: 5 x wintertips van La Plus Belle

Aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle 8 januari 2020

Het is weer de tijd van het jaar waarin winterse kwalen de kop op steken. Hoe bestrijd je gebarsten lippen, schrale handen en andere winterse ongemakken? Of nog beter: hoe voorkom je ze? Vijf wintertips van schoonheidssalon La Plus Belle.

1. Bescherm je lippen

Misschien wel de meest voorkomende winteraandoening bij veel Nederlanders: schrale of gebarsten lippen. “Om dit te voorkomen, raad ik aan lippenbalsem te gebruiken. De lippencrème van Sothys werkt bijvoorbeeld erg goed als beschermlaag voor je lippen”, vertelt Marina, mede-eigenaresse van La Plus Belle. Het is ook slim om eerst je lippen te (laten) scrubben. Marina: “Daarvoor gebruiken we een speciale lippenscrub, waarmee je het dode materiaal verwijdert. Daarna insmeren met balsem en je lippen voelen heerlijk zacht.”

mieke marina la plus belle
Mieke (rechts) en Marina van Schoonheidsinstituut La Plus Belle

2. Zonbescherming

Zonbescherming? In de winter? “Jazeker”, zegt Marina. “Een deel van de straling van de zon wordt niet geabsorbeerd door bijvoorbeeld bewolking en is er dus altijd. Van deze UV-A-straling verbrand je niet, maar dit dringt wel dieper door in je huid en kan daarom wel schade toebrengen. Daarom raad ik bijvoorbeeld aan om een gezichtscrème met zonbeschermingsfactor te gebruiken. Zeker als je gaat wintersporten, gebruik dan zonnebrandcrème.” (Bonustip: gebruik het liefst geen zonnebrandcrème die al een tijd in de kast ligt).

3. Minder soppen

“Wij Nederlanders houden van lang, lekker heet douchen. En van soppen, met veel doucheschuim”, vertelt Marina. “Daarmee spoelen we helaas wel de natuurlijke beschermlaag weg die ons lichaam aanmaakt. De huid wordt dan juist schraler. Datzelfde geldt voor je haar. Je haar zit vaak het best als je niet hebt gedoucht of geen shampoo hebt gebruikt. Minder vaak, minder heet of met minder doucheschuim douchen levert al veel winst voor je huid en haar op.” Wel slim: “Je lichaam insmeren met een vettige bodylotion.”

 La Plus Belle - bodylotions van Sothys
Verschillende lichaamsverzorgende producten van Sothys kun je bij La Plus Belle krijgen.

4. Verzorg je voeten…

“Onze voeten krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen”, vertelt Marina. “Door goede sokken en schoenen te dragen voorkom je koude voeten of zelfs wintertenen, een kwaal die erg vervelend kan zijn”, vertelt Mieke. “Wij bieden bovendien verzorgde hand- en voetenmaskers aan, zoals de ProSpa-serie van OP1. Je handen en voeten zullen je dankbaar zijn.”

5. … En handen

“Onze handen zijn extra gevoelig voor het gure winterweer”, vertelt Marina. De tip die ze heeft is simpel, maar zeer doeltreffend: “Handschoenen dragen. Dat voorkomt veel klachten, zoals uitdroging en het ontstaan van pijnlijke kloofjes. Of gebruik bijvoorbeeld een vette handcrème, of een handenmasker zoals van OPI.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle. Meer over Schoonheidsinstituut La Plus Belle ontdekken?

Schoonheidsinstituut La Plus Belle

beauty en wellness

Gesloten09:00 - 17:00

Heulbrug 6, Numansdorp

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.