Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We gingen relaxen in de roze spa van Dermalise en dat ging er zo aan toe

Door Rosanne Buitendijk 19 juni 2019

Zo zouden we elke werkweek wel willen afsluiten: in de spa van Elise’s beautysalon Dermalise. Het is misschien niet groot maar dat zegt niet alles, zo ontdekten wij. Je kunt hier héél goed relaxen. Een review! 

Soms heb je van die weken waarin duizend dingen je aandacht vragen, die ellenlange to do list niet kleiner wordt en je veel te veel ballen hoog probeert te houden. Precies aan het einde van zo’n week mochten wij de Dermalise Spa gebruiken. De spa is niet heel groot dus toen Elise zei: je mag er gerust 2,5 uur in blijven, dachten we dat niet te gaan halen. Hadden we het toch even mis. Met gemak hadden we er nóg een uur kunnen relaxen.

De spa

Het pronkstuk van de spa is het tweepersoons massagebad, die je niet moet verwarren met een bubbelbad of jacuzzi. De waterstralen geven je een echte massage. Er zijn drie verschillende standen: je kunt erin liggen en er zijn twee zitposities. Je kunt ze alledrie afgaan: allemaal doen ze wat anders. Verder is er een infraroodsauna, een dubbele regendouche met stoomfunctie,en hoofdmassagefunctie en kun je allerlei fijne scrubs en maskers gebruiken.

De spa is ladies-only en je kunt er alleen of met zijn tweeën gebruik van maken. Je mag zelf kiezen of je met of zonder badkleding de spa in gaat.

spa dermalise roze

Verwennerij

Een van de meiden van Dermalise legt uit hoe alles werkt en vertelt wat je in die tweeënhalf uur allemaal kunt doen. Geen paniek als je iets vergeet: er hangt ook nog een programmaatje op de deur en er ligt een uitgebreide informatiemap.

Er hangen badjassen klaar en er liggen hamamdoeken en zachte handdoeken die je mag gebruiken. Er ligt een stapel tijdschriften en er staat een karaf met gezuiverd water, een thermoskan met kruidenthee en snacks zoals gedroogd fruit, pure chocolade en noten. Voor ons staat een verse slow juice van Blend New Day klaar én we krijgen een zoete bite van Sharp Sharp. Wat een verwennerij.

Relaxen maar

We beginnen dus maar eens met de juice en de bites en pakken er een tijdschrift bij. Maar eigenlijk staan we natuurlijk te popelen om alles uit te proberen. Eerst de regendouche maar. Scrubben, haren wassen, de hoofdmassagefunctie testen. Dat zorgt de eerste paar keer voor een aangename rilling van je rug tot je tenen.

Dan afdrogen, een glas water en handje notenmix erbij en even onderuit met een tijdschrift. Op een hamamdoek nemen we plaats in de infraroodsauna. Dat is niet zo heet als een traditionele sauna, maar toch is de warmte even wennen. Het duurt even voor we de rust hebben om lekker op ons gemak te zitten en de infraroodwarmte zijn ding te laten doen – infraroodwarmte is heel goed voor je spieren en bloedsomloop. Lichtelijk oververhit komen we even later de sauna uit. We koelen af met een korte, lauwe douche, gooien er twee glazen water tegenaan en gaan even rustig op de bank hangen met een tijdschrift.

spa dermalise oud-beijerland

Massagebad

Dan willen we het massagebad weleens uitproberen. We nemen plaats op positie 1 en zetten ‘m aan. Waterstralen op de schouders, rug en benen geven een lichte massage. Voor we overschakelen op de intensere stand, leggen we eerst een van de verzwaarde kussens op schoot. Die stralen zijn zo krachtig, dat het anders lastig is om te blijven liggen. De kracht is zeker niet mis. Zonder kussen waren we zeker ergens buiten het bad terecht gekomen. Het is niet te vergelijken met een lichaamsmassage, maar het zet je lijf wel even op scherp.

Elise heeft sinds kort een ‘ice massage cube’. Dit is een blok ijs aan een handvat die je zelf over je lijf kan rollen. IJskoud natuurlijk. Elise tipte ons al dat het fijn is de ice cube in het massagebad gebruiken. Je voelt de kou dan wel op je huid, maar het is minder intens. Zo wordt het gewoon heel verkwikkend. Door de warmte van het bad smelt het blok ijs wel redelijk snel.

Stoomcabine

Tijd om de stoomcabine te testen. In no-time is de douchecabine gevuld met stoom. Wat is het héérlijk om daar in te zitten. Door de eucalyptus komt alles lekker los en zeker als je verkouden of astmatisch bent, kun je ineens weer vrij ademen. Je zou het misschien niet zeggen, maar na een haarmasker, gezichtsmasker en kopje thee is ineens het einde van deze relaxsessie al in zicht. Afspoelen en afdrogen maar. Die 150 minuten vlógen voorbij.

Eigen relaxcoconnetje

Helemaal rozig komen we weer naar buiten. “En, voelde het alsof je even in je eigen coconnetje hebt gezeten?,” informeert Elise. Dat vat het precies goed samen.  De spa is klein, fijn, compleet en lekker luxe zonder andere gasten. Dan is het nu de kunst om dat relaxte gevoel nog zo lang mogelijk vast te houden als je weer buiten staat. Best lastig als je de weekendboodschappen nog moet doen.

Zomeractie

spa dermalise oud-beijerland

Wil je de spa zelf ook eens proberen? Nog tot en met eind juli sluit je jouw wellnessmomentje af met een lekkere (gratis!) crudité op het terras bij Soffree on Fifty Four. Je krijgt een schaal met lekkere dips en gezonde snacks zoals komkommer, paprika, tomaatjes, wortel en asperges. En ook al was je met de kruidenthee, gedroogd fruit en noten net helemaal op de gezonde tour: daar mag best een wijntje bij hoor.

Je kunt de spa het beste even reserveren door even een berichtje aan Dermalise te sturen. Alle contactgegevens vind je hieronder!

Foto: Magda Spiering

Meer over Dermalise ontdekken?

Dermalise beauty en wellness

Vandaag gesloten

Oostdijk 59, Oud-Beijerland

Bekijk meer:beauty en wellness

Lees ook:

Elise Dermalise Oud-Beijerland spa salon shop

Elise begon een spa bij haar beautysalon en móói dat het er is

Dermalise is de beautysalon, winkel en spa in één van Elise Soffree. We overdrijven niet: dit adresj...

55 minuten relaxen in de zoutkamer van Bianca: hier is dat goed voor

Ja, bij indebuurt maken we wat mee. Zo zaten we laatst 55 minuten in een zoutkamer in 's-Gravendeel....
la plus belle

Tip van La Plus Belle: ‘Bescherm jezelf ook in het voorjaar en in de schaduw tegen de zon’

We zijn dól op de zon, wie niet? Zeker in de lente, wanneer je weer extra geniet van die warme zonne...

adv.