‘Wij zijn ook niet van de opsmuk’, zeggen beautydames Mieke en Marina van La Plus Belle

Aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle 14 december 2018

Jawel, ze komen graag verzorgd voor de dag. Maar toch blijven Mieke en Marina van Schoonheidsinstituut La Plus Belle in Numansdorp ook lekker nuchter. “Schoonheid zit van binnen, wij helpen maar een klein beetje aan de buitenkant. Een goed gevoel vinden we belangrijker dan veel opsmuk.”

En dat is juist hun kracht, gelooft Marina.  Je komt in de salon om weer iets mooier de deur uit te gaan, maar Mieke, Marina en het team zullen je nooit het idee geven dat je pas goed bent als het karwei geklaard is. “Bij ons voelt het als thuiskomen. We slaan een arm om je heen en zorgen dat je met een fijn gevoel weer naar huis gaat. Dat goede gevoel is voor ons het allerbelangrijkst. Daar heb je geen spiegel voor nodig, dat zit van binnen.”

25 jaar

Het is alweer 25 jaar geleden dat Mieke en Marina met zijn tweetjes begonnen. Mieke als schoonheidsspecialiste, Marina als visagiste en pedicure. “Toen was het nog helemaal niet zo gewoon als nu om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Veel mensen hier in de Hoeksche Waard zijn niet opgegroeid met het idee van opsmuk. Tijd en aandacht aan jezelf besteden? Je hebt nog wel honderd andere dingen te doen. Nu is veel normaler om een gezichtsbehandeling te nemen, je nagels te laten doen.”

Mannen

Wat ze 25 jaar geleden ook nog niet zoveel zagen als nu: mannen. Marina: “We zien zelfs steeds meer mannen komen. Die komen voor een gezichtsbehandeling, de zonnebank of een pedicurebehandeling. Ook mannenvoeten hebben aandacht nodig.”

Alles onder één dak

In die 25 jaar zijn ze getransformeerd van een kleine zaak met twee stoelen tot een waar beautyparadijs met alles onder één dak. Manicure, pedicure, gezichtsbehandeling, make-up, massage, epileren en ontharen, een zonnebank; als je wilt, ga je helemaal opgepoetst weer naar buiten.

Vol

Mocht je nu denken: leuk, ik wil ook nog wel mooie nagels voor kerst, dan ben je íets te laat. Marina: “December is dé maand voor ons. We zitten al helemaal vol. Ik heb zelfs dagen in maart waarop ik geen afspraak meer kan inplannen. We hebben zoveel vaste klanten die hun volgende afspraak al inplannen voor ze hier de deur uit gaan. Dankzij hen hebben we bestaansrecht. Dat je zo’n band opbouwt met je klanten blijven we bijzonder vinden. We hebben hier zoveel leuke mensen leren kennen.”

La Plus Belle vind je aan de Heulbrug, een zijstraat van de Voorstraat. We geven je vast een kleine tour:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle. Meer over Schoonheidsinstituut La Plus Belle ontdekken?

Schoonheidsinstituut La Plus Belle beauty en wellness

Nu open09:00 - 21:00

Heulbrug 6, Numansdorp

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.