Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mark kreeg een gezichtsbehandeling bij La Plus Belle: ‘Mijn besef van tijd verdween’

Aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle 22 oktober 2020

Een ontspannende gezichtsbehandeling krijgen en daarover schrijven: daar hoef je geen twee keer over na te denken toch? Toch twijfelde indebuurt-redacteur Mark even toen Schoonheidsinstituut La Plus Belle hem dat voorstel deed. Want is een gezichtsbehandeling wel iets voor mannen? Mark liet het hokjesdenken los en liet zich verrassen. “Ik dacht dat ik komkommers op mijn ogen zou krijgen.”

Om gelijk maar met een spoiler alert te beginnen: nee, een gezichtsbehandeling is dus niet alleen voor vrouwen. “Het is vooral een moment van rust en ontspanning”, zegt schoonheidsspecialiste Laura Gijswijt, die de behandeling uitvoert. “Iets wat we in drukke tijden allemaal wel eens kunnen gebruiken. Man of vrouw, jong of oud.” Ik ben benieuwd!

Reiniging

Eerst voert Laura een oppervlakkige reiniging met een milk lotion uit. “Dit is een reiniging die je eigenlijk iedere dag zou kunnen doen en misschien wel zou moeten doen. Overdag blijven er namelijk allerlei stof- en vuildeeltjes op onze huid plakken. Kijk maar naar je ramen thuis, het vuil wat in de lucht hangt blijft daar ook op achter.”

La Plus Belle oktober 2020 3
Laura brengt een reinigende lotion in. (Beeld © indebuurt Hoeksche Waard)

Peeling

Daarna volgt een peeling, waarmee Laura dode huidcellen verwijdert. Direct daarna volgt een dieptereiniging. “Die trekt wat verder de huid in en maakt je poriën wat dieper schoon. Bijvoorbeeld van die zwarte puntjes op je neus. Mocht je thuis eens een peeling of dieptereiniging willen doen, doe dit dan niet te vaak: maximaal één keer per week.”

Inspectie

Dan volgt een precisiewerkje: het nalopen van de huid en waar nodig of gewenst epileren van de wenkbrauwen, neusharen en oorharen. Bij mij valt er weinig te epileren – alleen een paar minuscule sprietjes tussen mijn wenkbrauwen. Laura is wel iets langer bezig met het weghalen van enkele ingegroeide haartjes. En, ik had er nog nooit van gehoord: twee gerstekorrels. Ik voelde ze af en toe wel: kleine harde puntjes, waar ik eigenlijk nooit aandacht aan besteedde. “Een gerstekorrel is een onschuldige ophoping van talg, waar de huid overheen is gegroeid”, legt Laura uit. Met een paar prikjes, waar ik nauwelijks iets van voel, maakt ze deze plekjes open en verwijdert ze.

La Plus Belle oktober 2020 1
Laura inspecteert elk stukje van de huid. (Beeld © indebuurt Hoeksche Waard)

Massage

Dan is het tijd voor een nek- en schoudermassage. Aangezien mijn werk voor een groot deel bestaat uit achter de computer zitten om te schrijven, merk ik plotseling hoe strakgespannen mijn schouder- en nek staan. Laura doet ook nog een hoofdhuidmassage, die extra bij te boeken is. Mijn advies: doe dat zeker, want ook dit is erg ontspannend. Ik zink weg in de stoel, voel me helemaal tot rust komen. Overigens is een belangrijk doel van de massage, is het afvoeren van afvalstoffen in je huid. “Die voer je af richting je lymfeknopen”, vertelt Laura.

Masker

“Nu de huid gereinigd en gemasseerd is, kunnen we werkstoffen gaan toevoegen”, vertelt Laura. Dat gebeurt in de vorm van een gezichtsmasker. Ik dacht dat je dan letterlijk een masker opgezet krijgt, compleet met komkommerschijfjes op je ogen. Dat is niet zo: het is gewoon een soort crème, die de huid steviger en gezonder maakt. Daarna laat Laura me even alleen, zodat de stoffen hun werk te laten doen. Meestal is dat ongeveer tien minuten, maar als je het fijn vindt om nog iets langer te blijven liggen dan kan dat. “Soms vallen mensen in slaap, hoe lekker is dat! Dan laten we ze gerust wat langer liggen.” Met een warme doek verwijdert ze vervolgens het masker. 

La Plus Belle oktober 2020 4
Heel chill: met warme handdoeken haalt Laura het masker weg. (Beeld © indebuurt Hoeksche Waard)

Jadestenen

Tot slot brengt Laura een serum aan, dat een hoge concentratie werkstoffen bevat. Ze masseert ze in met warme jadestenen. Een heel fijn gevoel: alsof je huid helemaal wordt strakgetrokken. De laatste stap is het aanbrengen van een dagcrème. Laura: “Een dagcrème doet drie dingen: het bevat werkstoffen voor de huid, het beschermt tegen invloeden van buitenaf en het zorgt dat de huid vocht vasthoudt.”

Complimentjes

Na bijna anderhalf uur zit de behandeling erop. Het gekke is: het voelde veel korter. De tijd vloog voorbij, mijn besef van tijd is even helemaal in de war geschopt. Dat is het fijne aan de behandeling: dat je écht even een moment voor jezelf hebt, een rustmoment. Ik voel me ontspannen en tegelijk energiek. Opgeruimd ook. En: als ik ’s avonds thuis kom krijg ik een compliment van mijn vrouw, die me er fris vindt uitzien. Je goed voelen én punten scoren bij je partner: twee vliegen in één klap!

La Plus Belle oktober 2020 6
Laura Gijswijt is schoonheidsspecialist bij Schoonheidsinstituut La Plus Belle. Beeld © indebuurt Hoeksche Waard

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle. Meer over Schoonheidsinstituut La Plus Belle ontdekken?

Schoonheidsinstituut La Plus Belle beauty en wellness

Gesloten09:00 - 17:00

Heulbrug 6, Numansdorp

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.