Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomerse make-uptrends volgens visagist Laura: ‘De natuurlijke look is helemaal in’

Aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle 8 augustus 2020

Als het lekker weer is, heb je waarschijnlijk geen zin om je op te maken. Of misschien een beetje, maar wil je ook gewoon een frisse duik nemen zonder er daarna als een Kiss-bandlid uit te zien. Hoe? Laura Gijswijt van Schoonheidsinstituut La Plus Belle in Numansdorp praat je bij over de laatste zomertrends en geeft opmaaktips.

Laura werkt als schoonheidsspecialist en visagist bij Schoonheidsinstituut La Plus Belle. Je kunt voor van alles bij haar terecht: van een huidbehandeling tot complete visagie. Wij vroegen haar om de laatste zomertrends en -tips op het gebied van verzorging en make-up.

Zomertips

“Veel mensen gebruiken in de zomer minder make-up”, zegt Laura. “Dat is ook mijn advies: ’s zomers niet meerdere lagen aanbrengen op je huid. Daardoor kan je huid minder goed ademen. Zeker bij hoge temperaturen is het belangrijk dat dat goed kan.”

“Gelukkig kun je met een beetje mascara en waterbestendige eyeliner al veel bereiken. Daarmee komen we gelijk op de volgende tip: maak je in de zomer zoveel mogelijk op met waterbestendige producten. Daarmee kun je prima het water in zonder dat het uitloopt. Zo voorkom je dat je na een duik in het zwembad op een pandabeer lijkt.”

BB Cream

Wil je een laagje op je huid aanbrengen, om bijvoorbeeld een pukkeltje te verbergen? Volgens Laura kun je dan het beste kiezen voor een BB Cream. “Dat is minder vet en dik dan een foundation, het is luchtiger. Er zit wel een heel klein kleurtje in, wat je huid wat egaler maakt. Helemaal ideaal is dat er ook nog een zonbeschermingsfactor in zit. Al moet ik er wel gelijk bij zeggen dat dit geen vervanging is voor het gebruik van een zonnebrandcrème.” (Leestip: in dit artikel lees je meer over bescherming van je huid tegen de zon.)

Wenkbrauwgel

Een andere tip die Laura heeft voor in de zomer, is het aanzetten van je wenkbrauwen. “Daarin merk ik wel een trend”, zegt ze. “Veel mensen willen vollere wenkbrauwen. Met wenkbrauwgel kun je dat zonder veel moeite bereiken. Dat is een klein mascaaraatje voor je wenkbrauw, waar ook een kleurtje in zit. Doordat het in gelvorm is blijft je wenkbrauw beter in model. Daardoor zien je wenkbrauwen er voller uit, zonder dat het onnatuurlijk wordt. Heel belangrijk: beweeg altijd met de haartjes mee.”

Lipgloss

Een leuke lipgloss kan ’s zomers natuurlijk ook prima. Laura: “In de zomer kiezen mensen vaak een wat vrolijker kleurtje, zoals zalmroze. De echte donkere kleuren zie je toch vaak meer in het najaar. Een tip bij het aanbrengen is wel om eerst met een lippotlood de contouren aan te brengen. Dat kleur je dan in met een lipgloss. Dan blijft het veel beter zitten en wordt het minder snel vlekkerig. Natuurlijk moet je dan wel dezelfde kleuren gebruiken, zodat het lijntje onzichtbaar wordt.”

Dierproefvrij

Laura merkt ook dat steeds meer mensen het belangrijk vinden dat de producten dierproefvrij zijn. “Dat geldt voor alle producten die wij verkopen”, zegt Laura. “Daarnaast zijn alle producten zo natuurlijk mogelijk, wat wil zeggen dat er zoveel mogelijk met natuurlijke ingrediënten wordt gewerkt. Dat betekent ook dat producten kunnen bederven. Daarom moet je bijvoorbeeld nooit met je vingers crème uit een potje moet halen, want dan kan het product sneller bederven. Gebruik daarom altijd een spateltje.”

Service

Wil je graag advies? Het team van La Plus Belle staat voor je klaar. “We geven graag advies over wat bij je huid past. En natuurlijk laten we je graag zien hoe je iets aanbrengt. Of stel dat je thuiskomt en denkt: hoe doe ik dit ook alweer? Kom gerust langs en we brengen het voor je aan, zodat je het de volgende keer zelf kunt doen. Die service bieden we graag.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle. Meer over Schoonheidsinstituut La Plus Belle ontdekken?

Schoonheidsinstituut La Plus Belle beauty en wellness

Gesloten09:00 - 17:00

Heulbrug 6, Numansdorp

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.