Tip van La Plus Belle: ‘Bescherm jezelf ook in het voorjaar en in de schaduw tegen de zon’

Aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle 12 mei 2019

We zijn dól op de zon, wie niet? Zeker in de lente, wanneer je weer extra geniet van die warme zonnestralen die je in de winter zo gemist hebt. Maar we weten inmiddels ook wel dat het niet slim is om zonder zonbescherming in de zon te gaan zitten. Mieke van schoonheidsinstituut La Plus Belle heeft wat handige tips die je komende zonnige dagen zeker even moet onthouden.

Natuurlijk moet je gewoon lekker blijven genieten van de zon, benadrukt Mieke van La Plus Belle. “Maar wij waarschuwen wel tegen overmatige blootstelling aan de zon. Onze lichte huid is niet bestand tegen teveel zonlicht. De uv-stralen uit de zon veroorzaken beschadigingen in huidcellen in de loop van het leven. Op dit moment krijgt 1 op de 5 mensen in Nederland huidkanker. Dat is vier keer zo hoog als 25 jaar geleden.”

Goed smeren met SPF dus, maar dat weet iedereen toch al wel?

“De bewustwording is toegenomen, maar verstandig zongedrag wordt nog onvoldoende toegepast. Hoe hoger de zonkracht, hoe sneller de huid verbrandt. Voor mensen met een licht huidtype, vooral ook kinderen, is het heel belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken. Ook in het voorjaar. De voorjaarszon is net zo schadelijk als de zomerzon. Misschien is de voorjaarszon nog wel schadelijker, want met lagere temperaturen ben je minder bedacht op zonverbranding.”

Ben je in de schaduw of het water veilig?

“Nee. In de schaduw kan de uv-straling nog altijd de helft zijn van die in de volle zon. Ook in helder water ben je niet veilig. Zowel uv-a als uv-b straling kunnen makkelijk meters diep in het water doordringen. Als je uit het water komt is de natte huid ook gevoeliger voor zonlicht. Dus gebruik aan zee of het zwembad altijd een waterresistante zonbescherming en smeer de huid weer goed in als je bent opgedroogd.”

Hoe bescherm je jezelf het beste?

“Als je de gehele dag in de zon bent, kun je het beste je zonbescherming iedere 2 uur opnieuw aan brengen. Het directe zonlicht tussen 11 en 15 uur, is het gevaarlijkst, dat weten de meesten intussen wel. Smeer jezelf ook in als je in de schaduw zit. Gebruik minimaal SPF 15. Hoger dan SPF 30 is in Nederland eigenlijk niet nodig, maar mag natuurlijk altijd.”

De zon is toch niet alleen maar slecht voor ons?

“We hebben zonlicht nodig om je gelukkig te voelen. En het is nodig voor de aanmaak van vitamine D. De zon kan ook een gunstige werking hebben op lichamelijke (huid)klachten zoals psoriasis en eczeem, dus nee: de zon is niet alleen maar slecht.”

“Maar gebruik wel een goede zonbescherming als je een stuk gaat fietsen of wandelen in de Hoeksche Waard, of als je op vakantie gaat. Wij hebben goede ervaringen met de merken Sothys en Darphin. Voor dagelijks gebruik zijn er handige ‘shields’ te koop. Deze vloeibare crème met SPF 30 breng je over je eigen dagcrème aan. Bij La Plus Belle kunnen we altijd een passend zonadvies geven.”

Lees ook:

mieke marina la plus belle

‘Wij zijn ook niet van de opsmuk’, zeggen beautydames Mieke en Marina van La Plus Belle

Jawel, ze komen graag verzorgd voor de dag. Maar toch blijven Mieke en Marina van Schoonheidsinstitu...

Yes, daar komt het lenteweer! ‘Hoogste tijd voor een vrolijk gellakje op je nagels’

Bij schoonheidsinstituut La Plus Belle hebben ze er zin in: de lente! Vrolijke jurkjes, blote benen,...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schoonheidsinstituut La Plus Belle. Meer over Schoonheidsinstituut La Plus Belle ontdekken?

Schoonheidsinstituut La Plus Belle beauty en wellness

Gesloten09:00 - 17:00

Heulbrug 6, Numansdorp

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.