Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze actie tovert Annelies een glimlach bij je tevoorschijn

Door Rosanne Buitendijk 23 januari 2019

Nee heb je, ja kun je krijgen: zoiets dacht Annelies van beautysalon Sparkling Beauty by Annelies toen ze ons op een middag opbelde. “Ik doe mee aan de actie van Look Good Feel Better. Vind je het leuk om daar iets over te schrijven?” Je ziet het: ja dus. Het is namelijk zo’n sympathieke actie dat we je daar graag wat meer over vertellen.

‘Feel good look better, wat is dat ook alweer?’

Annelies: “Tijdens deze actie geven verschillende beautysalons in heel het land beautybehandelingen weg aan mannen of vrouwen met kanker. Ik doe voor de derde keer mee. Ik vind het namelijk zo mooi om iemand die in zo’n moeilijke periode zit, even een moment van ontspanning te geven. Even niet ziek zijn, maar genieten van wat quality time. Niet voor niks heet de actie ‘geef een glimlach cadeau’.

Hoe werkt het dat dan?

Annelies: “Ik heb de vorige keren gezien dat kankerpatiënten zich niet snel zelf aanmelden. Vaak denken ze: al die moeite voor mij, dat hoeft toch niet. Er wordt al zoveel voor me gedaan. Terwijl de mensen die wel meededen echt hebben zitten genieten. En waarom zou je als je ziek bent níet even een moment voor jezelf mogen hebben om te genieten? Dus als het je wel iets lijkt, of je kent iemand voor wie dit wat is, kun je ze bij mij opgeven. Officieel loopt de actie in februari en is het voor vijf personen. Maar ik ben flexibel: ik vind het ook geen probleem om in maart een behandeling te plannen. En als ik geen vijf maar acht mensen kan blij maken, doe ik dat graag.”

Wat voor behandelingen geef je weg?

Annelies: “Dat verschilt heel erg per persoon en wat voor vorm van kanker iemand heeft. Als iemand borstkanker heeft, ga ik niet masseren. Ook epileren of harsen doe ik niet: dat kan kleine wondjes geven en als je ziek bent, ben je extra vatbaar voor infecties. Maar een gezichtsverzorging, manicure of pedicure kan al snel. We bekijken gewoon waar iemand behoefte aan heeft. En het is dus echt niet alleen voor vrouwen, ook mannen zijn welkom in mijn stoel.”

Opgeven kan via [email protected]. Annelies neemt dan contact op en bespreekt welke behandeling wanneer ingepland kan worden. Annelies: “Zit je eenmaal bij me in de stoel, dan hebben we het niet meer over kanker en ziek zijn. Dan draait het alleen nog om genieten.”


Meer over Sparkling Beauty by Annelies ontdekken?

Sparkling Beauty by Annelies beauty en wellness

Gesloten09:00 - 15:00

Voorstraat 14 b, Klaaswaal

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.