Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Filmvertoning Bankier van het Verzet

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Bibliotheek Hoeksche Waard / Strijen
Stockholmplein 6 3291 TK Strijen
Datum: 09 jan 2020
Prijs: Toegang €3 voor leden van de Bibliotheek, €6 voor niet-leden. Vooraf aanmelden gewenst via de agenda op www.debhw.nl of in één van de locaties.

De strijd aanbinden tegen de bezetter. Daar hangt ook een kostenplaatje aan. Wie gaat dat betalen? Gijs en Walraven van Hall mobiliseerden in de jaren 40 – 45 vele miljoenen, zonder dat iemand het zag. De Bibliotheek Hoeksche Waard vertoont de film over dit waargebeurde verhaal op donderdag 9 januari in de Bibliotheek Strijen.

De film Bankier van het verzet – over geniale wisseltrucs in de kelders van de Nederlandse Bank – oogstte veel lof en won prestigieuze prijzen. Nederlandse topacteurs, zoals Pierre Bokma, Jacob Derwich en Barry Atsma verbeelden dit bloedstollende en waargebeurde oorlogsverhaal. Volgens historici doet de getoonde verhaallijn de waarheid hier en daar een klein beetje geweld aan. Voor het filmisch effect en om de verwende hedendaagse kijker aan te spreken. Deze film weet van begin tot einde te boeien en oogst vooral bewondering en respect voor de geniale en heldhaftige daden van bankier Walraven van Hall.

Een waargebeurd oorlogsverhaal dat ons herinnert aan de harde omstandigheden waarmee ons land nog geen 80 jaar geleden werd geconfronteerd.

Donderdag 9 januari van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Strijen | dorpshuis Streona | Stockholmplein 6 | Strijen

 


Meer over Bibliotheek Hoeksche Waard / Strijen ontdekken?

Bibliotheek Hoeksche Waard / Strijen bibliotheken

Gesloten13:30 - 16:30

Stockholmplein 6, Strijen

Bekijk meer: bibliotheken

Lees mee en reageer!