Binnenkijken in het verbouwde huis van Pristella: ‘Een grote klus, maar het viel mij niet tegen’

Foto: Pristella Slagers

Verbouwen of verhuizen? Voor die keuze stonden Pristella Slagers en haar man een jaar geleden. Ze besloten voor het eerste te gaan en toverden hun huis om tot een paleis. Wij mochten binnenkijken.

Zeven jaar geleden trok Pristella bij haar partner in en daar heeft ze absoluut geen spijt van. “De wijk waar we wonen vinden we erg prettig. We hebben een grasveld voor de deur met vrij uitzicht. Ook kunnen we de auto voor de deur parkeren, wat prettig is. En we hebben fijne buren. We wonen in een multicultureel straatje. Het is echt een lekker plekje”, vertelt ze.

Verbouwen of verhuizen?

Ondanks het lekkere plekje begonnen ze te twijfelen over een verhuizing, toen ze het bericht kregen dat de hypotheek afliep. Na enkele huizen te hebben bezichtigd hakten ze de knoop door. Ze besloten in hun huis te blijven wonen en er een paleisje van te maken. De verbouwing kon beginnen. “Ik ben zo blij met het resultaat. Elke keer als we binnenkomen zeggen we tegen elkaar; wat hebben we toch een mooi en gezellig huis.”

De verbouwing

Van boven naar beneden. Ze hebben alles aangepakt. Iedere zaterdag werd er volop geklust, met veel hulp van haar broer. “We hebben de oude keuken er helemaal uitgebroken en afgelopen zomer is daar een nieuwe keuken geplaatst. Er zijn nieuwe vloeren gelegd en we hebben alle plafonds en muren vernieuwd. Er is een nieuwe deur van de hal naar de kamer geplaatst en we hebben nieuwe raamkozijnen.”

In de tussentijd werd er boven geleefd en beneden gekookt op een kookstel van de camping. Wanneer het mooi weer was werd buiten de BBQ aangestoken en Thuisbezorgd had er die tijd een goede klant bij. “Verder hebben we het trapgat veranderd en daar nieuwe schilderijen opgehangen, met daarbij een nieuwe trapleuning. Na tien jaar hebben we ook in de badkamer een nieuw badkamermeubel en hangkast.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Pristella Slagers
Foto: Pristella Slagers

Steeds meer hun plekje

Maar er is nog iets waarnaar Pristella en haar man kunnen uitkijken. “We krijgen nog een betonlook trap. Stukje bij beetje maken we er ons plekje van, er is steeds iets om naar uit te kijken. Het was een grote klus, maar het viel mij helemaal niet tegen.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Pristella Slagers
Foto: Pristella Slagers

Interieur make-over

Daarnaast kreeg ook het interieur een make-over. Van een nieuwe bank, andere kleuren op de muur tot mooie vintage vondsten. “We hebben een mix tussen modern, retro en vintage. Ik doe wat mijn hart me ingeeft, waar ik mij prettig bij voel en wat ik mooi vind. Ik denk dat we een mix hebben van dingen die je nu veel ziet, maar dan wel met een andere twist.”

“Ik ben erg fan van oranje en aquablauw. Deze kleuren gaan mij niet vervelen en ik vind ze erg vrolijk. Daarnaast houd ik ook van veranderen. Het kan best zijn dat er volgend jaar een hele nieuwe kleurstelling is, maar de basis is in ieder geval goed.”  

Tekst gaat verder onder de foto >

Pristella Slagers
Foto: Pristella Slagers

Tweedehands schatten

Pristella is een enorme fan van vintage items. Ze brengt graag een bezoekje aan de kringloop of speurt Marktplaats af naar de mooiste dingen. Ze verzamelt van alles bij elkaar en geeft het een mooi plekje in hun woning. “Via Marktplaats vond ik eetkamerstoelen die ik gratis mocht ophalen. Deze heb ik daarna zelf gestoffeerd met mijn vader. Ze staan erg mooi in huis.”

Maar daar blijft het niet bij. “Via een collega van mijn man hebben we een oud turn springbokje kunnen kopen. De poten hebben we ingekort en het is nu een voetenbankje geworden. Daarnaast vond ik een tweedehands gereedschapstrolley in een tatooshop. Deze is van groen metaal, een leuke eyecatcher in ons huis. Ook ben ik enorm dol op mijn West Germany vazen. Deze heb ik gevonden via Instagram. In elk hoekje is wat leuks te vinden.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Pristella Slagers
Foto: Pristella Slagers

Eyecatchers

Pristella is dol op haar inrichting met haar nieuwe schatten en al haar planten. “Ik heb laatst nog een nieuwe aankoop gedaan voor aan de muur. Het zijn kartonnen insecten in 3D. Wij zijn fan van de natuur, dus ik vond dat erg leuk. Ons nieuwe dressoir is ook echt een eyecatcher. We hebben er even op moeten wachten, maar het staat erg mooi.”

“Wij zijn speciaalbier liefhebbers. Ik heb vrienden die een eigen pub hebben of werken in de slijterij opgebeld of ze nog een kratje Orval hadden staan, omdat deze oranje is. Daar heb ik lichtjes in gedaan en een plantenbak boven gemaakt waar een varen in staat. Als de lampen in de keuken uit zijn geeft dit een heel mooi oranje sfeerlicht.”

“We krijgen ook veel complimenten over ons plantenrek in de hal. Daarnaast hangt een schilderij van het vuurwerk in Valencia, daar is mijn man gek op. Zo hebben we alletwee onze eigen twist gegeven aan het huis.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Pristella Slagers
Foto: Pristella Slagers

Grijze bank

Over een nieuwe favoriete plek hoeft ze niet lang na te denken. “Dat is zeker de bank. Dan zitten we samen op de bank en zeggen tegen elkaar; wat hebben we toch een mooi huisje he”, vertelt ze lachend. “Ik vind ook het hoekje in de keuken erg prettig, want vanaf daar kan ik de hele kamer zien.”

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Pristella Slagers

Het belangrijkst

Hoe blij Pristella ook is met haar verbouwde huis en haar nieuwe inrichting, één ding blijft voor haar het belangrijkst: haar man. “Dit huis had wat mij betreft ook op een andere plek kunnen staan. De persoon met wie ik hier woon, die is het belangrijkst.”

Ook leuk om te lezen..

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken in het huis uit 1924 van Annelot en Freek: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’”

Binnenkijken in het huis uit 1924 van Annelot en Freek: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Ga naar “Binnenkijken in de aardgasvrije woning van Jennifer: ‘Eind december voor het eerst de verwarming aangezet’”

Binnenkijken in de aardgasvrije woning van Jennifer: ‘Eind december voor het eerst de verwarming aangezet’

Aangeboden door Natuur & Milieu

Ga naar “Binnenkijken bij Miranda: ‘Het huis past bij mijn karakter, het is echt mijn plekje’”

Binnenkijken bij Miranda: ‘Het huis past bij mijn karakter, het is echt mijn plekje’

In onze gids

Ga naar “Bistro Kees”

Bistro Kees

 • Molenstraat 8
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Paviljoen de Ontmoeting”

Paviljoen de Ontmoeting

 • Prins Bernhardplantsoen 1
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paviljoen de Ontmoeting

Nu gesloten

Ga naar “Buitenplaats De Houtmaat”

Buitenplaats De Houtmaat

 • Houtmaatweg 9
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
buitenplaats houtmaat

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98”

Satisfyer van € 49,95 voor € 24,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23”

AH Ongebrande noten met Nutri-Score A en B 2e halve prijs, vanaf € 2,23

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Oversized hoodiedeken € 14,99”

Oversized hoodiedeken € 14,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “alle dames sportkleding en sportbeha’s 1+1 gratis € 10,00”

alle dames sportkleding en sportbeha’s 1+1 gratis € 10,00

 • HEMA
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Lits-jumeaux dekbedovertrek € 16,99”

Lits-jumeaux dekbedovertrek € 16,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 30 januari 2022

Vacatures

Ga naar “Leerkracht IKC ’t Eimink”

Leerkracht IKC ’t Eimink

 • Onderwijsbureau Twente
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Verkoopmedewerker Zuivelhoeve”

Verkoopmedewerker Zuivelhoeve

 • Roerink Food Family
 • Fulltime/Parttime